Bota

Gjykata në SHBA vendos kundër Trump, nisin hetimet për evazion fiskal

Përditësimi i fundit: 22/02/2021 - 22:47
Text size Aa Aa

Ditën e hënë, Gjykata Supreme e SHBA-së, i ka hapur rrugën një prokurori të Nju Jorkut për të marrë deklaratat e taksave të ish-Presidentit Donald Trump dhe të dhëna të tjera financiare si pjesë e një hetimi penal.

Gjyqtarët kundërshtuan kërkesën e Trump për të vendosur në pritje një vendim të gjykatës më të ulët në 7 tetor, që drejton firmën e kontabilitetit të ish-presidentit republikan.

Gjykata ka bërë thirrje për t’i dorëzuar materialet në një juri të madhe të thirrur nga Prokurori i Qarkut në Manhattan.

Regjistrat e taksave të Trump nuk supozohet të bëhen publike si pjesë e hetimit të prokurorëve, por veprimi i gjykatës së lartë është një goditje për Trump sepse ai ka luftuar për të mos i shfaqur të dhënat e taksave. Trump e ka quajtur atë "një ekspeditë peshkimi" dhe "një vazhdim të gjuetisë së shtrigave".