Euronews

Rreth Euronews Balkans

Euronews Balkans ështe franchise i parë në historinë e familjes së madhe të Euronews Group, media informative Nr. 1 në Evropë.

Euronews Balkans transmeton në gjuhën shqipe dhe mbulon ngjarjet e interesat e shqiptarëve, në rajon e mbarë diasporën. Euronews Balkans ndan të njëjtët vlera, standarde profesionale dhe filozofi me platformën mediatike ndërkombëtare, Euronews Group.

Euronews Balkans, hedh gjithashtu themele të forta për gjigandin mediatik në rajon, pasi shërben si urë lidhëse në dialogun mes Evropës dhe shqiptarëve. Ne mundësojmë që Evropa të flasë shqip dhe zërat shqiptarë të dëgjohen në mbarë kontinetin evropian e më gjerë. 

Euronews Balkans do të raportojë lajmet në platformat tradicionale dhe ato dixhitale, për të garantuar një bashkëbisedim të shumëpritur, ku çdokush mund të përfshihet me besim dhe ku të gjithë do të përballen me parimet e palëkundura të gazetarisë bashkëkohore. Cilësia dhe standardet e pandeshura më parë në Shqipëri e rajon janë kryefjala e të përditshmes sonë dhe një risi për tregun mediatik shqiptar.

Euronews Balkans është shtëpia e të gjithë opinioneve, nga Shqipëria në Kosovë, Maqedoninë e Veriut, Malin e Zi e kudo ku jetojnë shqiptarë. Ne jemi zëri i çdokujt, përmes një platforme unike. Çdo ditë garantojmë një debat shumëngjyrësh, që ka për zemër interesat e publikut, të vetmit, të cilit i shërbejmë.

Si asnjë media tjetër, Euronews Albania me prani në të gjitha platformat dixhitale, duke qenë pionere e gazetarisë së lëvizshme (mojo), siguron raportime nga çdo ngjarje, me shpejtësi, cilësi dhe standarde të larta profesionale.

Euronews beson tek zgjuarsia e individëve dhe mendon se detyra jonë është të përcjellim sasinë e duhur të informacionit në mënyrë që audience të krijojë një mendim të vetin mbi botën. Lajmi nuk është një çështje ndaj të cilës mund të kesh paragjykime.

Premtimi ynë ndaj shikuesve por edhe të ftuarve është: "Çdo pikëpamje, Çdo Zë, Të gjithë janë të mirëpritur".

Euronews është një media, ADN-ja e së cilës është rrënjësisht Evropiane dhe shumëkulturore. Kjo media është një markë e besuar dhe e njohur gjërësisht, duke arritur në plot 400 milionë shtëpi në rreth 160 vende të botës. Shikueshmëria e saj në kontinentin Evropian është më e larta se ajo e çdo kanali tjetër rival.

Euronews u themelua në vitin 1993 në Lion të Francës. Që atëherë, ky kanal mediatik është zhvilluar dhe transformuar në markën parë "glokale" të lajmit. Kjo qasje nënkupton se Euronews është e para media globale që përshtatet lehtësisht me pritshmëritë e audiencave të larmishme lokale.

Në vitin 2017, Euronews transformoi modelin e dhënies së informacionit që zbatonte në fillim të themelimit të vet duke nxjerrë në treg 12 edicione platformash ndërvepruese, por të veçanta nga njëra tjetra. Një gjë e tillë i dha mundësi Euronews që të ofrojë përmbajtje dhe informacion të personalizuar për secilën prej audiencave.

Me një ekip prej 600 gazetarësh nga 30 kombësi të ndryshme, 12 edicionet informative të Euronews mbulojnë lajme nga çdo cep i botës në gjuhët arabike, angleze, franceze, gjermane, greke, hungareze, italiane, perse, portugeze, ruse, spanjolle dhe turke.

Në vitin 2016, Euronews i prezantoi botës kanalin si-motër, Afrikanews që është i pari outlet pan-Afrikan, informues shumëgjuhësh dhe krejt i pavarur.

Në Qershor të vitit 2017, NBC News dhe Euronews nisën një partneritet të ri në fushën e medias. NBC News mori 25% të aksioneve të kompanisë, gjë që përbën një investim financiar mjaft domethënës tek Euronews, për zgjerimin e mbulimit informativ dhe të programacionit.

Përafrimi i këtyre dy markave të mëdha, mundësoi Euronews që të kishte qasje ndaj grumbullimit të informacionit dixhital dhe përvojës në programacion të NBC-së.