Evropa

Hetim origjinës së COVID, propozimi i BE në Asamblenë e OBSH-së

Përditësimi i fundit: 18/05/2020 - 13:13
Text size Aa Aa

Një rezolutë e nxitur nga Bashkimi Evropian dhe e mbështetur nga Mbretëria e Bashkuar, Australia dhe Zelanda e Re për hetimin e origjinës dhe përhapjes së koronavirusit do të propozohet në Asamblenë e Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

Asambleja do të mblidhet në lidhje virtuale dhe do të mbahet të hënën dhe të martën. Rezoluta do të prezantohet ditën e martë dhe i duhen dy të tretat e 194 vendeve anëtare të OBSH-së që të miratohet. Deri tani ajo ka mbështetjen e 116 vendeve.

Rezoluta kundërshtohet ashpër nga Kina, e cila ditën e hënë përsëriti qëndrimin e saj se nisja e një hetimi mbi origjinën e KOVID-19 do të ishte e parakohshme.

Gjatë mbajtjes së Asamblesë, që është dhe organi qeverisës i OBSH-së, do të kërkohet gjithashtu një hetim për mënyrën e menaxhimit të pandemisë, si dhe do të apelohet për dhënien e një përgjigjeje ndërkombëtare.

Tregime të lidhura