Maqedoni e Veriut

Maqedoni e Veriut, tre deputetë me COVID-19, shqyrtohet mundësia që punimet të kryhen online

Përditësimi i fundit: 13/10/2020 - 22:26
Text size Aa Aa

Tre deputetë të Kuvendit të Maqedonisë së Veriut kanë rezultuar të infektuar me Covid 19.

Njëri deputet është nga radhët e partisë shqiptare në pushte BDI, njëri nga LSDM-ja dhe njeri nga partia opozitare maqedonase VMRO DPMNE.

Duke marrë parasysh këtë fakt, po shqyrtohet mundësia që e gjithë puna e Parlamentit të kalojë në platformën online, në mënyrë që të evitohet takimi mes deputetëve dhe infektimi eventual i tyre.

Partia maqedonase në opozitë VMRO DPMNE është e vetmja që refuzon idenë e punës online me arsyetimin se në këtë periudhë duhet më shumë punë nga Kuvendi.

Por, partia në pushtet LSDM po propozon model të kombinuar të punës së Parlamentit, me ata që janë të infektuar apo në izolim, te punonin online, ndërsa të tjerët do vazhdonin punën me prezencë fizike ne parlament.

Tregime të lidhura