Pikëpamje

Trazirat në SHBA, drejtori i anti-Terrorit Gledis Nano në krah të kolegëve amerikanë

Përditësimi i fundit: 18/06/2020 - 15:09
Text size Aa Aa

Të rrallë janë oficerët shqiptarë që kanë mbaruar kursin e FBI-së amerikane, por një prej tyre është Gledis Nano, drejtori i Antiterrorit në Policinë e Shtetit.

Me anë të një postimi në rrjetet sociale ai ka shprehur mbështetjen ndaj kolegëve amerikanë lidhur me situatat e vështira me të cilat janë përballur gjatë protestave të dhunshme në mbarë vendin.

Teksa i etiketon vëllezër efektivët amerikanë, ai kujton se janë ata me profesionin e tyre fisnik që kontribuojnë për një shoqëri më të mirë, më të denjë dhe për të ardhmen e fëmijëve tanë.

[
cite_header=Për vëllezërit dhe kolegët e mi amerikanë në uniformën blu;
cite_author=Gledis Nano
cite_description=Drejtor i anti-Terrorit në Policinë e Shtetit
]

Me gjithë trazirat dhe armiqësinë civile të kohëve të fundit ndaj agjencive të zbatimit të ligjit në SHBA, është e lehtë të rivlerësoni vendimin tuaj të karrierës dhe vetë profesionin.

Pashë videon më poshtë që ishte postuar në Youtube 5 vjet më parë.

Është akoma shumë aktuale dhe do të mbetet kështu për të gjithë oficerët e ndershëm dhe profesionalë në të gjithë botën.

Kur u regjistruam për herë të parë në forcën e policisë, ne ishim të gatshëm të përballeshim me atë që menduam se ishte lloji më i keq i armikut dhe e dinim që për këtë nuk do të kishte ndonjë shpërblim material.

Ne nuk po e bënim këtë për të jetuar në vila luksoze dhe që te ngisnim makina të shtrenjta.  Jo, vëllezërit e mi!  Shpërblimi për ne, që të bënim punën tonë do të ishte i një natyre më sublime.  Është kënaqësia që ndiejmë çdo natë kur u kthehemi pranë familjeve tona duke e ditur që kemi kontribuar në misionin tonë, atë mision fisnik që udhëheq jetën tonë, krijon shoqëri më të mira, familje më të mira dhe njerëz më të mirë!

Dhe është pikërisht në raste si këto që ne nuk duhet të tërhiqemi, sepse nuk jemi mësuar ta bëjmë.  Ne nuk duhet të harrojmë se cili është qëllimi i misionit tonë dhe, nuk duhet të harrojmë se jemi duke luftuar luftën e mirë!  Ne nuk duhet të harrojmë se po e bëjmë këtë për të ardhmen e fëmijëve tanë dhe të ardhmen e shoqërive tona.

Ende ka shumë njerëz të mirë atje që ju vlerësojnë dhe kanë nevojë për ju.

Shpresoj që kjo video të bëjë diçka për ju.

 I dashur oficer, unë ju kuptoj!

 Qëndroni të sigurt,

 Zoti qoftë me ju të gjithë!

 

Mendimet e shprehura në rubrikën opinione i takojnë autorit dhe nuk përkojnë domosdoshmërisht me ato të Euronews Albania.

Tregime të lidhura