Middle East

Çdo javë, Inspire Middle East do sjell tek ju histori të rajonit, të mbushura me energji të reja, që nuk duhen humbur. Prgorami i Euronews, Middle East Show, eksploron risitw e fundit, teknologjinë, modën, stilin e jetesës dhe kulturën; duke ju prezantuar me prirjet më të fundit të rajonit. Inspire middle East zbulon zëra të rinj dhe histori të gjalla nga spektri ekonomik dhe kulturor, duke bashkuar njerëzit e rajonit me ata përreth botës.

Middle East

“A e dinë adhuruesit në terren çfarë po shohin, kur makina u kalon pranë me shpejtësi?”

A e dinit që motori i një makine të garave të "Formula 1" mund të zgjasë mesatarisht për rreth 7 gara? Apo që makina...

“Cila është ideja e madhe, kur bëhet fjalë për qytetet inteligjente, të qëndrueshëm në Lindjen e Mesme?”

Ndihma për gjetjen e zgjidhjeve inteligjente në shoqërinë moderne është pikërisht objektivi i takimit "Qytetet Arabe të Së Ardhmes". Një numër në rritje analistësh...

Ndoshta pas 5 vjetësh, bankat siç i njohim sot nuk do të ekzistojnë më

Sipas një raporti të "Magnet", një platformë që gjurmon rritjen e sipërmarrjeve të reja, të vogla, rreth 260 kompani kanë përthithur investime me vlerë...

Mirë se erdhët në botën e bukurisë

Bota e bukurisë në Emiratet e Bashkuara Arabe është një ndër më të mëdhenjtë në rajon në llojin e tij, dhe i treti në...

Duke u përqendruar tek risitë e mëdha dhe të vogla, që do t’i japin formë botës së nesërme

"Od për Dubain" shkruar nga AVZA, një kompozitor për të cilin nuk keni dëgjuar kurrë, sepse AVZA është robot. Artist Virtual i Zgjuarsisë Artificiale....

Arsimimi në nivelin bazë dhe forcimi i ligjit janë thelbësore, për të mbrojtur bamirësinë

Në Emiratet e Bashkuara Arabe po zhvillohet takimi i pestë, i përvitshëm, i diturisë, nën moton e rinisë dhe ekonomisë së rinisë. Treguesi botëror,...

Energjia që ripërtërihet do ketë rritjen më të madhe, por kjo nuk do të thotë që do të zëvendësojë hidrokarburet

Ekspozita dhe Konferenca Ndërkombëtare e Naftës në Abu Dabi ka ardhur në kryeqytetin e Emirateve të Bashkuara Arabe. Me këtë rast erdhën mijëra njerëz. Mes...

Përmes artit mund të shohim historinë e njerëzimit

Renditja e notave prodhohet nga një vepër arti moderne, e quajtur "Yjësitë". Krijim i projektuesit nga Emiratet, Selam Mansuri. Ai përdori statistikat e vizitorëve...

“Deri ku mund të shkoj fuqia e njeriut?”

 Do të përqendrohemi tek trutë dhe muskujt. Do të përballemi me burrin më të fuqishëm në botë, që konkurroi me 11 burra të tjerë...

Regjistrohu për të marrë NEWSLETTER