Global Conversation

Global Conversation është një platformë nëpërmjet së cilës Euronews, pyet drejtpërsëdrejti udhëheqësit botërorë. Këndvështrimet e krerëve të shtetit, ligjvënësve dhe figurave kryesore të shoqërisë civile sfidohen përballë problemeve globale, zgjidhjeve të tyre dhe mundësive të tjera.

Global Conversation

Kryeministri i Kosovës për dialogun konstruktiv me Serbinë

JACK PARROCK Kryeministri i ri i Kosovës mori pushtetin në fillim të shkurtit dhe detyra e tij tani është të udhëheqë negociatat për të...

Brexit mund të jetë diçka e mirë për Europën

ISABELLE KUMAR Përshëndetje dhe mirë se erdhët në panelin tonë! Veçanërisht kur Davos po afrohet drejt fundit dhe të gjithë po mendojnë për darkat apo...

Kryetari i Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike na bashkohet në Bashkëbisedim Global

JACK PARROCK Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë Atomike është mbikëqyrësi bërthamor në botë dhe roli i saj në lidhje me marrëveshjen bërthamore të Iranit që...

“Ky propozim i buxhetit të BE është i keq,” thotë kryeministri i Portugalisë Costa

ISABEL MARQUES DA SILVA Drejtuesit e Bashkimit Evropian po përpiqen të arrijnë një marrëveshje mbi buxhetin e investimeve në bllok për shtatë vitet e ardhshme....

Rikthimi në Tokë: Luca Parmitano reflekton mbi misionin e tij në bordin e ISS

 CLAUDIO Më pak se 600 astronautë kanë qenë në hapësirë në 60 vjetët pasi Juri Gagarini bëri rrotullimin e tij në orbitë. Sot në...

Serbia e vendosur për t’iu bashkuar Bashkimit Europian

ISABELLE KUMAR Dyert e BE-së mbeten të mbyllura për Serbinë dhe ende nuk ka një afat se kur do të hapen. Dhe ndërsa Beogradi...

BE krijon fondin për të lehtësuar kostot ekologjike

SASHA VAKULINA Fondi i ri i Tranzicionit është një mjet i rëndësishëm në kontekstin e Marrëveshjes më të madhe Evropiane të Gjelbër. Çfarë do të...

FMN parashikon “ngadalësimin” e rritjes ekonomike

SASHA VAKULINA  Shefja e re e Fondit Monetar Ndërkombëtar, Kristalina Georgieva, është personi i parë në ekonominë e tregut në zhvillim që administron Fondin. Zyrtarja...

Thomas Piketty flet për pabarazinë e pasurisë në librin e tij më të fundit

INTERVISTUESI Ai është ekonomisti më i famshëm francez në botë. Gjashtë vjet më parë, libri i tij "Kryeqyteti në Shekullin XXI" shiti 2.5 milionë...

Regjistrohu për të marrë NEWSLETTER