Pikëpamje

Pikëpamje

Amerika dhe Shqipëria, nga armiq të papajtueshëm në partnerë strategjikë

Mendimet e shprehura në rubrikën Këndvështrime i përkasin vetëm autorit.  Administratat e njëpasnjëshme amerikane kanë ndjekur një politikë të pandryshueshme ndaj Shqipërisë. Vizioni i Amerikës...

A ka faj taksimi tek largimi i trurit jashtë vendit?

Dëgjojmë shpesh në debate publike që Shqipëria vuan më tepër se vendet e rajonit largimin e trurit jashtë vendit dhe fajin midis të tjerave...

Papa Bergoglio si “shenjë kundërshtie”

Megjithëse na mungon distanca historike e duhur për ta studiuar pontifikatin e Papa Francesco-s, nëse do ta përmblidhja në pak fjalë, do të përdorja...

Franca, miku më i mirë i Serbisë

Mendimet e shprehura në rubrikën Këndvështrime i përkasin vetëm autorit.  Më 1 shkurt, 2021, presidenti serb Aleksandër Vuçiç vizitoi Parisin për të zhvilluar biseda me...

Aparati i identifikimit masiv të fytyrës, i përket shteteve policore dhe duhet të sanksionohet

Në Prill, BE-ja do të bëhet forca e parë globale që do të përpilojë një plan të detajuar për krijimin e një enti rregullator ...

Albin Kurti premtoi se do të ndryshojë Kosovën. Tashmë, ai ka një betejë në duar | Pikëpamje

Bileta e përbashkët e Vetëvendosjes së Albin Kurtit dhe Vjosa Osmanit, Presidentes në detyrë, e cila tanimë shpreson të vijë zyrtarisht në këtë post,...

Çështja e detit me Greqinë, dy ndryshime dhe një mësim

Vendimi i Greqisë për të zgjeruar detin territorial në 12 milje në detin Jon është një mesazh i qartë politik që reflekton ndryshimet e...

Le të jemi seriozë!

Winston Churchill thoshte se në politikë të jashtme orientohem gjithnjë nga deti. Ndonëse në kontekstin britanik, edhe për shkak të komonuelthit, kjo nënkupton epërsinë...

Kur do t’i shohim udhëheqësit serb të ulen në gjunjë si Willy Brandt për krimet në Kosovë?

“Unë bëra atë që bëjnë njerëzit kur fjalët dështojnë,” – do të shpjegonte 50 vite më parë, Kancelari Gjerman Willy Brandt aktin e tij...

Regjistrohu për të marrë NEWSLETTER