#Kubi

Kubi është një skuadër gazetarësh, specialistë të rrjeteve sociale të cilët gjejnë, verifikojnë dhe hulumtojnë ngjarjet më të rëndësishme në kohë reale. Misioni i tyre është që t’i japin kuptim të gjitha lajmeve dhe të shpjegojnë pse ato kanë rëndësi për ju.

#Kubi

Studimi: Në Shqipëri mbizotëron gjuha e urrejtjes

Një studim i fundit, fryt i i bashkëpunimit midis Komisionerit kundër Diskriminimit, Bashkimit Europian dhe Këshillit të Europës, ka paraqitur disa të dhëna mbi...

OKB: Emigracioni nuk duhet të përdoret për qëllime politike

Për sa i përket situatës së emigrantëve në kufirin mes polonisë dhe Bjellorusisë ka reaguar Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së Antonio Guterres. Ai rithekson rëndësinë...

Shkrirja ekstreme e akullnajave rrit rrezikun e përmbytjeve

Hulumtimi më i fundit nga Universiteti Leeds paraqet se ngrohja globale po përshpejton në mënyrë ekstreme shkrirjen e akullnajave në Groenlandë dhe kjo dukuri...

Studiuesit zbulojnë gjenin që dyfishon rrezikun nga koronavirusi

Një Studimi i publikuar në revistën shkencore Nature Genetics dhe i bërë nga shkencëtarët e Universitetit të Oksfordit, zbulon një gjen që dyfishon rrezikun...

Katër kompani teknologjike të huaja në listën e zezë të qeverisë amerikane

Qeveria amerikane ka shtuar katër kompani të huaja teknologjike në listen e zezë. Ky sanksion është ndërmarrë pasi kompanitë kanë zhvilluar dhe pajisur me programe...

NASA eksperimenton me bujqësinë në hapësirë

Astronautët e NASA në bordin e Stacionit Ndërkombëtar të Hapësirës më në fund kanë shijuar specat e parë djegës të rritur në hapësirë ​​për...

Rritje e nivelit të ujit, blloqe prej betoni në portin e Aleksandrisë

Organizata Botërore Meteorologjike ka paraqitur se 7 vitet e fundit kanë qenë më të nxehtat që nga matjet shkencore të temperatures. Gjithashtu, nivelet e ujit...

Kompania Facebook pezullon teknologjinë e identifikimit të fytyrës

Kompania Facebook thotë se po i jep fund sistemit për identifikimin e fytyrës. Ky vendim vjen pasi një “shtimi të shqetësimeve mes shoqërisë në lidhje...

51% e shqiptarëve rrezikohen nga varfëria dhe përjashtimi social

51% e shqiptarëve rrezikohen nga varfëria dhe përjashtimi social. Të dhënat e publikuara nga instituti europian i statistikave, Eurostat, tregojnë se Shqipëria është vendi i...