Ocean

Ocean lundron në temat e ndotjes dhe jetës detare, ekonominë e kaltër, peshkimin me mënyra të qëndrueshme, akuakulturës, ndryshimet klimatike, energjinë oqeanike e më tej. Gjithashtu shqyrtojmë politikat dhe projektet e hartuara për të mbrojtur detet tona.

Ocean

Zbardhimi i koraleve është vetëm një shembull sesi ngrohja e oqeanit po dëmton ekosistemet detare dhe komunitetet bregdetare në të gjithë botën.

Ishujt Seychelles njihen si parajsa e Tokës, por edhe këtu, po mblidhen retë e stuhisë. Ndërsa oqeani thith më shumë nxehtësi dhe CO2 nga...

Veshur me kostume si te kukullat “Smurf”, fushata “EU Beach Cleanup” ndihmon për të rritur ndërgjegjësimin për përgjigjen evropiane ndaj problemit të ndotjes detare

Porti i Vjetër, ujëvara e popullarizuar në Marsejë, fsheh një sekret të ndyrë. Skuterat elektrikë, gomat dhe shishet plastike, fundi i detit është plot me...

Ndërsa detet ngrohen edhe më shumë, specie të reja peshqish po gjejnë rrugën e tyre për në brigjet e Groenlandës

Groenlanda po ngrohet. Ndër të tjera, kjo nënkupton sezone më të gjata peshkimi. Midis ajsbergëve të Ilulisatit, ka vërshime masive. Varkat e peshkimit të...

Dikur e domosdoshme, tani një biznes

Gratë janë marrë gjithmonë me peshkim që të sjellin në shtëpi pak para më shumë, për të ndihmuar bashkëshortët. Por tani është bërë biznes...

Një shkollë për të peshkuar

Për shumë breza, peshkimi ka qenë një aktivitet tregtar i respektueshëm dhe një mënyrë tradicionale jetese për shumë familje në komunitetin e ishullit Pelinki...

Regjistrohu për të marrë NEWSLETTER