Smart Fleet zgjidhja e vështirësive menaxheriale të automjeteve të transportit

KOMENTE

SHPERNDAJE
ARTIKULLIN


Text sizeAa Aa

Sipërmarrje të ndryshme, që menaxhojnë në distancë grupe të mëdha automjetesh, hasin shpesh vështirësi. Shqetësimi i tyre kryesor janë shpenzimet e papritura për kosto shtesë në karburant, dëmtimet e automjeteve apo vonesat gjatë transportit. Mirëpo zhvillimi i teknologjisë i ka dhënë zgjidhje edhe kësaj. Në Risi sot do të prezantojmë një platformë që mundëson monitorim në kohë reale dhe përpunim të shpejt të të dhënave të automjeteve. Kështu menaxhimi bëhet më i lehtë.

Vodafone Smart Fleet është një zgjidhje telematike e Internet Of Things (IoT), e cila u siguron përdoruesve, përmes një ndërfaqe interneti profesionale dhe të lehtë, lokalizimin e lëvizjeve dhe vendndodhjet e të gjithë mjeteve. Kjo falë pajisjeve telematike, sensorëve premium, ndërlidhjes përmes APN-së private për një siguri të shtuar, platformës menaxhuese dhe asistencës 24/7 përmes operatorëve telefonik të Vodafone. Platforma mundëson raporte mbi mënyrën e drejtimit të automjeteve, gjendjes teknike, konsumin e karburantit, dhe rrugët e parashikuara për t’u kryer. Garanci e platformës është fakti se ajo mbetet e lidhur në rrjet me pajisjet dhe rifreskohet vazhdimisht për informacione të reja duke mundësuar kështu të dhëna në kohë reale.

Gjatë këtij episodi të Risisë do të njihemi më nga afër me platformën e Vodafone Smart Fleet. Do sjellim përvojën e kompanisë BB International Group, e cila ka rreth 30 vite që merret me import dhe shpërndarje të produkteve ushqimore në Shqipëri. Me strategjinë të fokusuar kryesisht te tregtimi i markave të njohura ushqimore kjo kompani ka mundur të korrë sukses. Pjesë e këtij suksesi është dhe menaxhimi i mirë i flotës së automjeteve të transportit, sigurisht tashmë me teknologjinë e Smart Fleet.

Shërbimi i Vodafone Smart Fleet është lehtësisht i përdorshëm nga kompanitë që transportojnë mallra me trajlerë, kompanitë që transportojnë ushqime, të cilat kërkojnë mbajtjen nën kontroll të temperaturës, mund të përdoret nga kompanitë e transportit urban apo dhe institucionet publike. Përveç gjurmimit të vendndodhjes së flotës së automjeteve, platforma mundëson pamje të detajuara të rrugëtimeve, historikun e lëvizjeve me statistika mbi mënyrën e drejtimit, si frenimet e ashpra, shpejtësinë dhe konsumin e karburantit. Në këtë mënyrë mund të nxirren raporte të detajuara për drejtuesit e mjeteve dhe po kështu të paraprihet saktësisht se sa karburant do të nevojitet për çdo lëvizje. Krahas kësaj platforma mundëson njoftim të menjëhershëm me e-mail, SMS apo direkt përmes aplikacionit për rastet emergjente apo ndryshimet e planifikimeve. Platforma është e lehtë për t’u qasur online dhe parashikon opsione shtesë. Në varësi të sektorit mund të shtohen sensorë për hapjen e dyerve, rripave të sigurimit apo dhe temperaturës.

Jemi në BB International Group, një nga kompanitë më të mëdha të importit dhe shpërndarjes së produkteve ushqimore në Shqipëri. Ajo ka zgjedhur ta menaxhojë flotën e saj të automjeteve me Vodafone Smart Fleet, le të njihemi me përvojën e tyre.Etiketimet

Shqipëria regjistroi inflacionin më të lartë ndër vite në muajin prill

Në muajin prill, Shqipëria regjistroi inflacionin më të lartë ndër vite për shkak të krizës nga lufta në Ukrainë. Por, rritja e çmimeve rezulton...

ILD: Politikanët të drejtohen te institucionet për denoncimet për gjyqtarët

Artur Metani kërkoi nga politika që denoncimet për magjistratët të bëhen në institucionet zyrtare dhe jo me deklarata në media. Kreu i Inspektoratit të Lartë të Drejtësisë e bëri këtë...

‘Dënoj pushtimin e pajustifikuar rus të Irakut’, gafa e ish-presidentit Bush

Ish-presidenti amerikan George W Bush ka bërë një gafë gjatë një fjalimi mbi demokracinë teksa dënoi ‘pushtimin e pajustifikuar dhe të dhunshëm të Rusisë...


TË FUNDIT

Shqipëria regjistroi inflacionin më të lartë ndër vite në muajin prill

Në muajin prill, Shqipëria regjistroi inflacionin më të lartë ndër vite për shkak të krizës nga lufta në Ukrainë. Por, rritja e çmimeve rezulton...

ILD: Politikanët të drejtohen te institucionet për denoncimet për gjyqtarët

Artur Metani kërkoi nga politika që denoncimet për magjistratët të bëhen në institucionet zyrtare dhe jo me deklarata në media. Kreu i Inspektoratit të Lartë të Drejtësisë e bëri këtë...

‘Dënoj pushtimin e pajustifikuar rus të Irakut’, gafa e ish-presidentit Bush

Ish-presidenti amerikan George W Bush ka bërë një gafë gjatë një fjalimi mbi demokracinë teksa dënoi ‘pushtimin e pajustifikuar dhe të dhunshëm të Rusisë...

Historia e jetës së Zelensky-t, treguar në formën e një libri komik

Historia e jetës së presidentit të Ukrainës Volodymyr Zelensky është publikuar në formën e një libri komik. Libri titullohet “Pushteti politik: Volodymyr Zelenski”, i përbërë...

Rusët bombardojnë bazën humanitare në Ukrainë

Trupat ruse vijojnë bombardimet në Ukrainë, duke sulmuar një godinë që shërbente si bazë për ndihma humanitare në Kharkiv. Ndërkohë, në Kiev selia e ambasadës...Regjistrohu për të marrë NEWSLETTER