Smart Regions

Smart Regions bën një tur rreth Evropës, duke vizituar qytete ku projektet për Politikat Për Unitetin, po zvogëlojnë pabarazitë rajonale dhe po sjellin përfitime reale dhe të qarta në të gjithë komunitetet përreth BE-së.

Smart Regions

Një laborator sa madhësia e dorës

Në Vroclav, po krijohet një laborator sa madhësia e dorës. Prototipi mund të diagnostikojë shpejt shkakun e infeksioneve, me saktësi dhe me një kosto...

“Pse duhet t’i veçojmë mbeturinat? Nuk e kemi për detyrë. Nuk na paguan njeri, por paguajmë ne për këto shërbime”

Qendra e trajtimit të mbeturinave "RCERO" në kryeqytetin e Sllovenisë është më modernia dhe një nga më të mëdhatë në Evropë. Ajo merret me...

Universiteti më i vjetër në botë që të stërvit për të ardhmen

Universiteti ‘’Federico II’’ në Napoli mirëpret Akademinë e Sipërmarrësve, ku studentët mësojnë të zhvillojnë aplikacione për "I-Phone". Çdo vit zgjidhen rreth 400 studentë për...

Në një rajon ku puna vetëm ishte normë, një projekt bashkëpunues tani ka zënë rrënjë

Rajoni Basilikata në jug të Italisë është i pasur me tradita dhe njohuri, por ka luftuar për treg dhe eksport të mallrave të tij. Për...

Një teknikë inovative për të përshpejtuar jonet në mënyrë kompakte, një metodë më ekonomike sesa teknikat aktuale

Në “Eli Beamlines”, një skuadër ndërkombëtare po drejton një projekt novator. Ka më shumë se 300 shkencëtarë dhe inxhinierë  dhe kostoja e këtij projekti...

Në Danimarkë të nisësh një biznes të ri është më e lehtë se kurrë

Kur një sipërmarrës fillon një plan të ri biznesi, i duket sikur po fluturon përmes mjegullës. Në Danimarkë, një program kombëtar trajnimi po ndihmon ndërmarrjet...

Një platformë mjekësore ku njerëzit e kanë shumë të lehtë ta kuptojnë problemin e vërtetë mjekësor që ka i afërmi i tyre

 Rreth 400 profesionistë të kujdesit shëndetësor në dy spitale në Qipro dhe Greqi e përdorin këtë sistem të mësimit elektronik prej 650,000 eurosh, i...

2 vite në Akademinë Austriake të Aviacionit, dhe je një pilot profesionist

Rreth 2400 pilotë trajnohen çdo vit në Akademinë Austriake të Aviacionit. 75 mësimdhënës punojnë në shkollë e cila ka një buxhet të përgjithshëm prej...

Druri; burimi i jetës së qëndrueshme

Druri shihet si burim i jetës së qëndrueshme. Në Suedi, provinca Paper po përgatitet për kalimin nga një ekonomi e varur nga lënda djegëse...

Regjistrohu për të marrë NEWSLETTER