Taste

Gatim dhe kulturë në Taste. Zbuloni recetat dhe traditat botërore të kulinarisë.

Taste

Vegan dhe në Dubai

Ekziston një prirje e pamohueshme drejt dietës bazuar në bimë. Në Mbretërinë e Bashkuar, numri i vegjetarianëve raportohet se është katërfishuar midis viteve 2014...

Karakteristikat e veçanta të salcës së sojës japoneze

Sot po flasim për një domosdoshmëri në kuzhinën japoneze, salca e sojës, ose "Shoyu". Pjekuria, por edhe pjesa e sojës, kripës dhe grurit përcaktojnë...

Sake, kush e shijon si duhet, nuk do t’i kthehet më verës

Sot jemi në Milano, në Itali, në Sakeya, shtëpia e Sake-s. Jemi me Lorenzo Ferraboschi, njohës i Sake-s dhe ekspert i Japonisë. Mbreti i...

Kuzhina europiane zbulon mrekullinë e sakes japoneze

Burgandi, në Francë, i njohur mbarë-kombëtarisht për verën e jashtëzakonshme. Por nuk kemi ardhur të flasim për verën, por për një pije që është...

Të shijosh ushqimin në Dubai

Do të shijojmë sot në “Souk Madinat Jumeirah” të Dubait menynë te “Folly”, nën shoqërinë e dy kuzhinerëve kritikë britanikë, Nik Alvis dhe Skot...

Konjac- e ardhmja e ushqimit të shëndetshëm

"Konjac"-u. Kjo perime me rrënjë është rritur këtu në Japoni për shekuj, dhe kohët e fundit po i kushtohet vëmendje edhe në Evropë për...

Sake dhe fruta deti- një kombinim perfekt

Në Ine, në detin e Japonisë, afër Kiotos do të zbulojmë të mirat e detit dhe si përshtaten në mënyrë të përkryer me pijen...

Zbuloni artin e mjeshtrave të surimit në Odagaua

Do të shkojmë në portin e Odauaras, për të zbuluar pjatën delikate të surimit. Nuk ka aspak lidhje me konservat industriale që gjejmë në...

Në Japoni, Miso njihet si “ushqimi për shpirtin”

Do të shkojmë në malet e Naganos, të cilët shquhen për prodhimin e misos, brumë soje dhe orizi që përdoret kudo në të gjithë...

Regjistrohu për të marrë NEWSLETTER