Space

Zbuloni mrekullitë e Universit.

Space

Natyra është elastike, di si të përshtatet në një sistem zhvillimi, dhe në një hapësirë kohore që nuk është aspak hapësira kohore që kemi...

Këtu, nga Kamarg, në jug të Francës, një rajon i famshëm për peizazhet dhe kafshët e egra në të. Gjithashtu, është një rajon i...

A ka realisht jetë në Mars?

Do të shkojmë në Mbretërinë e Bashkuar, dhe në Belgjikë, për t’u takuar me shkencëtarët dhe inxhinierët që po punojnë për misionin "Exo-Mars". Përpjekja...

Të kuptosh Mërkurin

Do të shohim nga afër një ndër planetët më të mistershëm në sistemin diellor. Mërkurin. Një anije e re hapësinore po niset për një...

“Aeolus” nuk është vetëm

Këtu, nga brigjet më veriore të Norvegjisë, në Qendrën Hapësinore "Andoja". Po punohet me një satelit të ri, të quajtur "Aeolus". Ai po mat...

Është mirë ta njohësh armikun tënd

Do të hedhim një vështrim tek rreziqet që mbartin asteroidet. Jemi këtu në Qendrën Evropiane të Hapësirës, me një ekip që gjurmon asteroidet, por fillimisht...

A ka drejtime të caktuara nga duhet të shohim, për të kërkuar jashtëtokësorët?

Jemi në Plimuth, në Anglinë Jugore, dhe në Normandi, në Francën Veriore. Për të parë si po përdoren satelitët, në mënyra të reja, novatore,...

Është errësirë e plotë, dhe jeta atje poshtë nuk mbështetet aspak tek drita.

Në Qendrën e Astrobiologjisë në Madrid shkencëtarët e kalojnë kohën duke kërkuar shenja jete nëpër Hëna dhe planetë të tjerë të sistemit tonë diellor....

Të eksperimentosh në hapësirë

Kapsula "Kolumbus", në Stacionin Ndërkombëtar Hapësinor. Është përdorur nga astronautët gjatë 10 vjetëve të fundit, për të kryer eksperimente mbi veten, për të rritur...

Regjistrohu për të marrë NEWSLETTER