Space

A ka realisht jetë në Mars?

Përditësimi i fundit: 24/04/2020 - 14:59
Text size Aa Aa

Do të shkojmë në Mbretërinë e Bashkuar, dhe në Belgjikë, për t’u takuar me shkencëtarët dhe inxhinierët që po punojnë për misionin "Exo-Mars". Përpjekja e përbashkët e Evropës dhe Rusisë për të shkuar në planetin e kuq në kërkim të jetës.

Do të njihemi me Brunon, mjeti për çdo terren i Marsit. Një makinë me 6 rrota, me një shpejtësi maksimale prej 2 centimetra në sekondë, dhe aftësinë për të ecur gjysmë-i pavarur në Mars

Mënyra se si e shohim Marsin po përparon me shpejtësi. Pra, a mendojnë specialistët që do të gjejmë forma jete në Mars? Në të tashmen apo të kaluarën?