Ekonomi

Ekonomi

Rritet fatura e koncesioneve; 13.8 mld lekë për Rrugën e Arbrit, skanimin e kontratat në shëndetësi

Taksapaguesit shqiptarë do të paguajnë afro 14 miliardë lekë për kontratat e Partneritetit Publik-Privat gjatë vitit të ardhshëm, ose 1.4 miliardë lekë më shumë se...

5,2 mld dollarë për buxhetin e vitit 2022, qeveria pret rritje ekonomike 4.1 për qind

Buxheti për vitin 2022 do të jetë 5.2 mld dollarë, me rritje 10.6% në krahasim me këtë vit. Ndërkohë, edhe shpenzimet do të rriten...

Rritet punësimi dhe shpenzimet për personat pa arsim të lartë

Ekonomia shqiptare po zhvillohet përmes një modeli që gjeneron vende pune për personat me arsim të ulët e të mesëm. Të dhënat e INSTAT, tregojnë...

39 raste të vjedhjes së energjisë në 5 ditët e para të aksionit policor, gjykatat “shfryjnë” arrestimet 

Në vetëm 5 ditët e para të aksionit kundër vjedhjes së energjisë elektrike, policia dhe OSHEE kanë zbuluar 39 raste. Disa nga arrestimet janë...

35 milionë euro energji në tetor, fondi i qeverisë për OSHEE po harxhohet shpejt

OSHEE ka shpenzuar 35 mln euro vetëm në tetor për blerje energjie. Kjo shumë është sa një e treta e asaj që qeveria ka...

KESH dhe OSHEE mbi 680 milionë euro borxhe

Kompanitë publike të sektorit të energjisë elektrike, KESH dhe OSHEE kanë në bilancet e tyre mbi 680 milionë euro borxhe. Shanset që këto kompani...

BERZH i jep 70 mln euro kredi OSHEE-së për të mbuluar nevojat e pandemisë

Për të reaguar ndaj krizës që solli pandemia Covid-19, OSHEE do të marrë 70 milionë euro kredi. Qeveria ka çuar në Kuvend projektligjin, ku sigurohet...

Enio Jaço rizgjidhet President i Dhomës Amerikane të Tregtisë

220 kompanitë anëtare të Dhomës Amerikane, me një peshë të rëndësishme në komunitetin e biznesit multinacional në Shqipëri besuan Enio Jaçon për vijimin e...

Eurobondi i pestë, Ibrahimaj: Shqipëria do të marrë deri në 700 milionë euro borxh

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Delina Ibrahimaj tha se Shqipëria pritet të marrë një hua prej 500-700 milionë eurosh përmes eurobondit. Sipas ministres Shqipëria...

Regjistrohu për të marrë NEWSLETTER