English

Fast Check

Fast Check

Tabu për kontroll gjinekologjik, mjeku: Rekomandoj vizitat edhe pa pasur një problem

Ka një lloj tabuje kur vjen puna te kontrolli gjinekologjik. Mjeku Maksim Jani tha për Euronews Albania në emisionin “Fast Check” se vajzat dhe gratë...

Lëkura në verë, çfarë rekomandojnë mjekët?

Fast Check në Euronews Albania u fokusua te kujdesi që duhet të tregojmë ndaj lëkurës në verë. A mjafton vetëm aplikimi i kremrave me mbrojtje...

Mjeku tregon deri në sa centimetër mund të zgjaten gjymtyrët

Ka metoda nga më të ndryshmet që realizojnë zgjatimin e gjymtyrëve dhe pikërisht këtu u fokusua sot Fast Check në Euronews Albania. Ortopedi Vezir Lloga...

Çfarë duhet të bëjmë për parandalimin e hernies diskale?

Fizioterapistja Andrina Braho tregoi në Euronews Albania më shumë rreth hernies diskale. Bëhet fjalë për një problematikë shumë të përhapur në popullatë, tregoi ajo në...

Si të kuptojmë kur kemi probleme me tiroiden sipas mjekes

Gjëndra e tiroides peshon vetëm 20 gramë, por ajo luan një rol shumë të rëndësishëm për trupin pasi ndikon në sistemin nervor dhe kardiovaskular. Simptomat...

Neurokirurgu tregon simptomat kryesore të hernies

Fast Check këtë episod solli në vëmendje hernien e qafës, çfarë e shkakton dhe çfarë duhet të bëjmë për ta parandaluar. Neurokirurgu Baris Saygili tregoi...

Neurokirurgu tregon simptomat kryesore të stenozës spinale

Fast Check mori pjesë në një operacion për stenozat spinale. Kamerat e Euronews Albania ndoqën nga afër gjithë procesin. Neurokirurgu Baris Saygili tregoi se stenoza...

A është e rrezikshme ngritja e peshave në palestër? Përgjigjet mjeku

Proteza e gjurit ose artroplastika është një ndërhyrje që realizohet për të zëvendësuar pjesën e dëmtuar të gjurit nëpërmjet një proteze e cila përbëhet...

Ortopedi tregon nga se shkaktohen dëmtimet e gjurit

Menisqet janë struktura të cilat janë në mes të artikulacionit të gjurit, shumë të rëndësishme për pjesën e gjurit nga ana funksionale. Menisqet mund të...