Ekonomi

Ekonomi

Moddy: Ekonomia shqiptare e qëndrueshme, borxhi po ulet

Ekonomia e Shqipërisë është e qëndrueshme. Barra e borxhit publik po ulet që nga viti 2020 dhe sektori bankar nuk paraqet rreziqe. Vlerësimi vjen nga...

172 mln euro në vit nga eksportet me Gjermaninë, 42 kompani investojnë në vend

Gjermania është partneri i katërt tregtar për Shqipërinë. Eksportet janë dyfishuar 5 vitet e fundit, sikundër edhe interesi për të investuar. Shqipëria merr çdo vit...

Pak mallra, shumë pasagjerë, tkurret sasia e përpunuar në porte

Sasia e mallrave përgjatë këtij viti është tkurrur ndjeshëm krahasuar me vitin e kaluar. Të dhënat tregojnë se vetëm në muajin tetor, volumi u...

KESH po furnizon vendin nga HEC-et e Drinit, shet 9.3 mln euro në tregje

Shqipëria po furnizohet me energji elektrike nga Hidrocentralet vendase. Reshjet e 10 ditëve më parë kanë përmirësuar situatën, madje duke i dhënë mundësi, KESH-it që...

Korrupsioni e tarifat pengojnë rritjen e tregtisë Shqipëri-Kosovë

Bashkëpunimi ekonomik dhe tregtar me Kosovën ka ardhur në rritje vit pas viti.  Nga 30 milionë euro që ishte shkëmbimi tregtar në vitin 2005,...

Varësia ndaj euros u thellua, depozitat në lekë më pak se 45 për qind

Depozitat në monedhë të huaj u rritën me gati 100 milionë euro, ndërsa rritja e depozitave në lekë ishte e papërfillshme. Nga të dhënat e...

Qeveria: Bizneset të punësojnë personat me aftësi të kufizuara

Për çdo 25 punonjës, bizneset duhet të kenë të punësuar një person me aftësi të kufizuara, ose të paguajnë çdo muaj një rrogë minimale...

“Rritja ekonomike 3 % për vitet 2022 dhe 2023”, BERZH: Duhet reformë fiskale

Shqipëria duhet të përmirësojë performancën e administratës tatimore përmes zbatimit të reformave në drejtim të zgjerimit të bazës së taksave, përmirësimit të sistemit dhe...

Dëmi në shtet 1 mld €, 400 mln € mungojnë në arkë, vetëm 1 dosje në Prokurori

Institucionet shtetërore kanë shkaktuar mbi 1 miliard euro dëm ekonomik në vitin 2022, për periudhën janar-shtator. Kontrolli i Lartë i Shtetit e ndan shumën e humbur në...