Editorial

Editorial

Cili president amerikan për pak i humbi kodet e lëshimit bërthamor?

Një president amerikan thuhet se mund të ketë humbur 3 kodet e lëshimit bërthamor. Mësoni cili ishte ai. Procesi që presidenti duhet të kalojë për të...

‘E cekët, boshe dhe shkatërrimtare’ – pse java e parë e Liz Truss ka ndezur gjakrat?

Pse The Guardian e quajti javën e parë të Liz Truss si kryeministre e Mbretërisë së Bashkuar – ‘një katastrofë të vërtetë’? Zbulojeni duke lexuar...

Kush është zonjusha që mund të ishte bërë Mbretëresha e Anglisë?

Kush ishte Lady Arbella Stuart - kushërira e Mbretëreshës Elizabeth I - që mund të ishte bërë Mbretëreshë e Anglisë? Fushata për të bërë Arbella...

Shembulli i Shqipërisë për Shtetet e Bashkuara – dhe botën

Shqipëria mund të jetë ndër anëtarët më të vegjël dhe më të rinj të Organizatës së Traktatit të Atlantikut Verior (NATO). Megjithatë, vendimi i fundit...

Pse SHBA i futi në një “thes” Bashën dhe Berishën?

E veçanta për politikanët shqiptarë nuk është që financohen nga Rusia, sepse financime ruse kanë marrë me dhjetra parti europiane si ato gjermane, franceze,...

Turqi-Greqi, luftë brenda për brenda NATO-s apo një Ukrainë e dytë?

“Duke e nënvlerësuar seriozitetin e çështjes, ne rrezikojmë të dëshmojmë një situatë të ngjashme me atë që po shpaloset aktualisht në një pjesë tjetër...

‘Hebrenjtë të largohen nga Rusia’, sa rrezikon të përsëritet historia?

Sa e rrezikon lufta dhe situata aktuale në Rusi përsëritjen e historisë? Nuk është hera e parë që hebrenjtë e kanë ndjerë të nevojshme të...