Barometri

Euronews Albania, risjell sërish zërin e Shqiptarëve, në formatin më inovativ në Shqipëri, Barometri.
Çdo të enjte, ne orën 20:45, Barometri, do të sjellë rezultatet e sondazhit, duke hulumtuar çështjet më të rëndësishme për ta dhe duke i analizuar ato me ekspertët më të mirë në vend në moderimin e Neritan Sejaminit.

Barometri

Sa i pranojnë shqiptarët besimet e ndryshme fetare?

85% e shqiptarëve ndajnë të njëjtin besim fetar me familjen e tyre. Vetëm një në dhjetë qytetarë shqiptarë besojnë në një fe tjetër nga...

Sa shqiptarë e praktikojnë besimin e tyre fetar?

Më shumë se gjysma e shqiptarëve (50,7%) nuk shkojnë asnjëherë në institucione të besimeve fetare si xhamia, kisha apo teqeja. Pjesa më e madhe...

Sa të hapur janë shqiptarët ndaj komunitetit LGBT+

Më pak se një në pesë shqiptarë (16.4%) ka pasur marrëdhënie shoqërore apo profesionale me një person të komunitetit LGBT+. Akoma më pak janë shqiptarët...

Cilin minoritet pranojnë më shumë shqiptarët?

Pjesa më e madhe e shqiptarëve njohin si minoritet kombëtar romët (98.2%), egjiptianët (92%), grekët (84.1%), arumunët (66.2%) dhe maqedonasit (63.7%). Katër minoritetet e tjera...

Sa i njohin shqiptarët minoritetet?

Mes minoriteteve kombëtare, shqiptarët kanë pasur më shumë të bëjnë me romët (73%) dhe egjiptianët (65%). Thuajse gjysma e shqiptarëve (46%) kanë pasur marrëdhënie me...

Shqiptarët e (pa)përfaqësuar në Parlament

Pjesa më e madhe e shqiptarëve (58%) nuk e kanë dëgjuar deputetin e zonës së tyre të flasë në parlament. Një në katër shqiptarë...

Në fushatë të puthin dorën, pas zgjedhjeve të harrojnë

Pjesa më e madhe e shqiptarëve (51%) nuk njeh asnjë nga deputetët që përfaqësojnë zonën e tyre në parlament. Mes votuesve socialist në zgjedhjet e...

Mjaft me lista partish, shqiptarët duan të zgjedhin vetë deputetin e zonës

Pjesa dërrmuese e shqiptarëve (65%) mendojnë se deputetët e zonës së tyre nuk kanë mbajtur asnjë nga premtimet elektorale të fushatës 2021. Vetëm 14%...

Emri që demokratët do të votonin për kryetar të PD

Tre në pesë (58,7%) shqiptarë mendojnë se Sali Berisha duhet të tërhiqet nga politika. Mes qytetarëve shqiptarë, që në zgjedhjet e fundit votuan Partinë Demokratike,...