Destinacion

Destinacion është një emision i përjavshëm, i cili udhëton në mbarë Shqipërinë për të eksploruar atraksionet shqiptare e për t’i trajtuar ato në aspektin historik, gjeografik, kulturor e kulinar nga Rezarta Delisula. Çdo të enjte në orën 18:00.

Destinacion

Destinacion eksploron muret e lashta të Kalasë së Lezhës

Destinacion eksploron muret e lashta të Kalasë së Lezhës. Përbri kalasë së Lezhës janë rrënojat e Akrolisit, ku gjenden qeramika prehistorike. Me të zbritur kalanë,...

‘Destinacion’ bën një udhëtim në traditën e verës shqiptare

'Destinacion' ndërmori një udhëtim fantastik në traditën e verës shqiptare, i cili prodhohet nga rrushi autokton shqiptar. Një kantinë e veçantë vere është ajo e...

Malëshova, fshati piktoresk me arkitekturë të rrallë në Këlcyrë

Mes maleve të lartë e gjarpërimit të kristaltë dhe kryqëzimit të rëndësishëm që lidhe Skraparin, Tepelenën, Përmetin e Libohovën shtrihet qyteti i vogël po...

Destinacion viziton Tropojën e Vjetër, në stinën e artë të  vjeshtës

Tropoja e Vjetër, një vend i strukur mes alpeve hijerënda, nga ku kanë dalë shumë trima e njerëz bujarë. Pasazhi i këtij vendi është...

‘Destinacion’ zbulon magjinë e Malit me Gropa, kështjella ujëshpërndarëse e Tiranës

Ai është një nga malet më të bukur në Shqipëri, që i parë nga lart duket si një hoje gjigante bletësh, me ngjyrat më...

Thesaret e Maliqit, vendbanimi prehistorik që u bë hambari i dytë i Shqipërisë

Edhe pse në dukje një qytet i epokës komuniste, mund të konsiderohet vendi më i pasur në Shqipëri gjatë periudhës antike deri në mesjetë...

Liqenet e Lukovës, aty ku toka dhe uji shkrihen bashkë në një peizazh çlodhës

Në pjesën jug-perëndimore të Pogradecit, në kufi me rrethin e Gramshit ndodhen dy liqenet përrallore të Lukovës. Rrugës për te liqenet ka përrenj që...

Destianacion eksploron Stëblevën e legjendave, historisë dhe pyjeve të thella

“Destinacion” shkeli në pyjet e Ahut, fushën e Draganit, liqenin malor dhe fshatin Zabzun ku ka lindur Qemal Stafa, por edhe trojet e prejardhjes...

“Destinacion” viziton tokat pjellore të Klosit, një vend i vogël me histori të lashtë

Nga Ilirët te koha e perandorit bizantin Justian, e më pas te Pushtimi Osman, Klosi është prekur nga rrymat e historisë. Rreth dy orë...