Me pak fjalë

Përtej asaj që duket, shkaqet dhe interesat që vënë në lëvizje ekonominë dhe politikën, shpjeguar thjesht, ME PAK FJALË! Nga Neritan SEJAMINI në Euronews Albania.

Me pak fjalë

Personat me aftësi të kufizuara marrin përkujdesje të papërfillshme nga shteti

Vetëm 4% e personave me aftësi të kufizuara fizike dhe intelektuale në Shqipëri marrin shërbime në qendrat shtetërore të përkujdesit. Personat me aftësi të kufizuar...

Rreth €700 mln pastrohen çdo vit në Shqipëri përllogarit raporti i GIATOC

Nga 300 deri në 700 milionë euro para të paligjshme në një vit futen në Shqipëri, sipas një vlerësimi të raportit të Nismës Globale...

Vetëm 25% e rasteve të dhunës ndaj grave përfundojnë në Gjykatë

Pjesa më e madhe e grave nuk e raportojnë dhunën e ushtruar ndaj tyre ndërsa edhe ato raste që raportohen pak herë përfundojnë me...

Një në pesë gra dhunohet fizikisht ose seksualisht në vend

Rreth 1 në 5 gra në Shqipëri është dhunuar fizikisht ose seksualisht nga partneri. Ndërsa 2 në 3 gra raportojnë se kanë pësuar dhunë...

Arkitekti Merxhani e cilëson Teatrin Kombëtar një gur themeli të arkitekturës moderne evropiane

Teatri Kombëtar ishte gur themeli i arkitekturës moderne në Shqipëri dhe në Evropë. Kështu u shpreh arkitekti Kreshnik Merxhani, për emisionin ”Me pak fjalë”,...

Merxhani: Shembja e Teatrit Kombëtar u bë për të goditur dinjitetin e shoqërisë

Prishja e godinës së Teatrit Kombëtar, një vit më parë nga qeveria, u bë në shkelje të të drejtave të njeriut, u shpreh arkitektit...

Fatjona Mejdni: Krimi i organizuar financon fushata politike

Në Shqipëri duket se nuk ka vullnet politik për të luftuar trafikun e drogave. Kjo duket se ka sjellë mos ndëshkimin e grupeve kriminale...

Shqipëria, vend i rëndësishëm për trafikun dhe përpunimin e drogave

Shqipëria është kthyer në një pikë të rëndësishme për trafikun e llojeve të ndryshme të drogës dhe për përpunimin e tyre. Gjatë vitit 2019, në...

Mbi 11 milionë euro fitime në Shqipëri nga trafiku i emigrantëve të paligjshëm

11,5 milionë euro fituan trafikantët nga trafiku i emigrantëve të paligjshëm të Lindjes së Mesme nga Shqipëria drejt vendeve evropiane, gjatë vitit 2020. Ndërsa në...