Unpublished

Çështje të aktualitetit, drejtësisë, dosjet e krimit, hetime dhe tema të lëna jashtë vëmendjes, vijnë çdo javë për publikun shqipfolës në “UNPUBLISHED” me autore Erida Gjermeni (Shani). Çdo të martë në orën 18:00.

Unpublished

Tregu i punës në Shqipëri, pse po largohen të rinjtë? l Unpublished

Sipas INSTAT, në Shqipëri, në vitin 2021 llogaritej se kishte 2 milionë e 362 mijë individë në moshë për punë. Të punësuar prej tyre...

Bashkitë 55 milionë euro borxhe të akumuluara, 2 në prag falimenti

15 nga 61 bashki të vendit janë zhytur në borxhe, ndërsa dy prej tyre janë në prag falimenti. Pra, 25% e pushtetit vendor nuk...

Pensionet e politikanëve shqiptarë 8-10 fish më shumë se të qytetarëve

Shqipëria jep qindra milionë lekë çdo vit për pensionet e përfaqësuesve apo ish-përfaqësuesve politikë në  qeverisje dhe parlament. Këto pensione të majme janë deri...

Fenomeni i ‘kameleonit’ në politikën shqiptare

Kalimet nga një parti në tjetrën në Shqipëri janë një dukuri jo e rrallë dhe e padëgjuar. Në skenën politike shqiptare ka pasur disa kalime...

Shqipëria tejkalon mesataren e vdekshmërisë në 2 vite pandemi

Gjatë dy viteve pandemi, Shqipëria ka tejkaluar mesataren e vdekshmërisë së popullsisë. Në vitin 2020 dhe 2021 vendi ynë numëron disa mijëra humbje jete më...

33 persona humbën jetën në vendin e punës gjatë 2021

Çdo dy ditë një shqiptar aksidentohet në vendin e tij të punës. Ndërkohë çdo 11 ditë një punonjës humb jetën, ndërsa është duke siguruar...

Mësues pedofilë në shkolla, shteti pa fuqi ligjore dhe reaguese për mbrojtjen e fëmijëve

Emisioni hulumtues “Unpublished” ka trajtuar fenomenin e pedofilisë në institucionet arsimore, problematikë për të cilën nuk ka shifra zyrtare të rasteve të abuzimit seksual...

Vrasja e 8-vjeçarit në Fier, ekspertët: Ishte ngjarje e paralajmëruar

Vrasja e 8- vjeçarit Mateo Vasiu në Fier, që tronditi të gjithë opinionin publik, për ekspertët, ishte e paralajmëruar. Dokumentari Unpublished u fokusua në rrugën...

Abuzimi me energjinë, 700 milionë lekë të faturuara nga OSHEE-së për 2 vjet

Në prag të një krize të paralajmëruar, vendi po vuan edhe nga abuzimet me energjinë elektrike. Unpublished vendosi të ndiqte në terren një aksion...