English

Rezolutat e Fundvitit! Çfarë të bëni ndryshe në 2023 për t’u ndier më të realizuar

KOMENTE

SHPERNDAJE
ARTIKULLIN

Text sizeAa Aa

A do të vini synime për Vitit të Ri për vitin 2023? Të kesh besim dhe të bësh vendime të Vitit të Ri për vitin 2023 është argëtuese dhe do të jetë shumë shpërblyese kur të kthesh kokën pas në fund të vitit për të kuptuar se sa prej tyre keni arritur. Është gjithashtu një nga mënyrat më të mira për ta nisur siç duhet vitin, sepse rezolutat e Vitit të Ri ju japin diçka për të pritur dhe për t’u fokusuar në përmirësimin e jetës suaj.

- Advertisement -

Pra, cilat janë disa nga rezolutat më të mira për të ndjekur në vitin 2023? Edhe pse secili ka synime personale, ne do t’ju sugjerojmë disa ide që mund të jenë frytdhënëse, argëtuese por edhe t’ju bëjnë të ndiheni me sa më shumë pozitivitet.

Këtë vit vërtet do ta nis palestrën!

Humbja e peshës është një nga synimet më të shpeshta që njerëzit vendosin për Vitin e Ri. Por si t’ia bëni që këtë vit ta përmbushni këtë rezolutë. Këshilla jonë është që ta nisni sa më lehtë. Filloni duke shtuar hapat që bëni çdo ditë duke shtuar nga një shëtitje të gjatë apo duke përdorur pajisjet e thjeshta siç është pista e vrapit që janë perfekte për të ndërtuar rezistencë. Më pas mund të ndërmerrni klasa gjimnastike në palestër apo ushtrime aerobie në rehatinë e shtëpisë suaj për t’i dhënë ritëm ditës suaj.

Ushqim i shëndetshëm për trup të shëndetshëm

Edhe pse duket pothuaj e pamundur, ju mund të filloni të bëni ndryshime të vogla menjëherë. Mund të filloni duke eksperimentuar në kuzhinë. Thuajini mirupafshim ushqimeve të gatshme dhe porositjes së vakteve nëpër restorante. Për llojshmëri perimesh e frutash nuk mund të ankohemi, ndaj dhe filloni të përgatisni receta të shëndetshme të pasura me vlera ushqyese në shtëpitë tuaja dhe merreni drekën me vete në punë.

Cigarja është kaq modë e vjetër!

Të gjithë duhanpirësit tanimë duhet ta dinë që cigarja është goxha e dëmshme për ta. Por si të arrini të vendosni synime të arritshme? Epo mund ta nisni duke reduktuar sa më shumë dëmin që ndezja e cigares ju shkakton. Nëse zgjidhni që të vazhdoni të pini cigare, disa metoda që fokusohen tek eliminimi i toksinave të dëmshme të prodhuara nga djegia e cigares, janë piknisja më e mire. Alternativat pa tym që përfshijnë produktet me nikotinë, duhani i përtypshëm, pajisjet me ngrohje apo edhe cigaret elektronike. Kalimi tek këto produkte mund të jetë mbase edhe shtysa e suhur për të marrë vendime duke patur në mendje reduktimin e risqeve që i kanosen shëndetit tuaj.

Mos harrojmë financat!

Këshilla kryesore që japin edhe konsulentët financiarë lidhet me kursimet. Nuk ka rëndësi nësë doni që të kurseni për makinën e re, shtepinë tuaj, mbase për të shijuar udhëtime apo edhe për t’i patur si një mbështetje. Nisni me një shumë që ju e përballoni duke hequr kursimet më të rëndësishme që keni. Muaj pas muaji ky fond i vogël do të rritet duke ju lehtësuar kështu paksa vendimet e tjera që ju und të ndërmerrni.

English Version

End of the year resolutions! What to do differently in 2023 to feel as accomplished as possible.

Will you be making New Year’s resolutions for 2023? Having faith and making a New Year’s resolution for 2023 is fun and will be very rewarding when you look back at the end of the year to see how far you’ve come. It’s also one of the best ways to start the year off right, because New Year’s resolutions give you something to look forward to and focus on improving your life.

So, what are the best resolutions to keep in 2023? Although everyone has personal goals, we will suggest some ideas that can be fruitful and productive, fun, and make you feel as much positivity as possible.

This year, I’m going to start going to the gym!

Losing weight is one of the most common New Year’s resolutions. But how do you achieve this resolution this year? Our advice is to start as easily as possible. Begin by taking more steps each day by going for a walk on the morning or evening or using the running track. You can then take aerobics classes at the gym or do exercises in the comfort of your own home to give your day a boost.

Healthy food for a healthy body

Although it seems almost impossible, it can start to make small changes. It can start by experimenting in the kitchen. Say goodbye to takeout and ordering from restaurants. We cannot complain about the variety of vegetables and fruits, so start preparing other recipes rich in delicious values in your homes and take them with you to work.

Cigarettes are so old-fashioned!

All smokers should know by now that cigarettes are pretty bad for them. But how do we achieve this goal? Begin by reducing the harm caused by smoking cigarettes as much as possible. If you don’t choose to quit, some other methods that focus on eliminating the harmful toxins in the smoke produced by combustion are a good start. Smokeless alternatives include nicotine products, chewing tobacco, heat not burn tobacco , and even electronic cigarettes. Switching to these products may be the perfect impetus to make a decision with the goal of reducing risks.

Let’s not forget the finances!

The main advice given by financial consultants is related to savings. It doesn’t matter in this way that you save for your car, your house, maybe to enjoy trips, or even to have them as a service. It starts with the most you can afford by removing the most important savings you have. Month after month, a small one will grow, making it a little easier for you to make other decisions.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Etiketimet

TË FUNDIT

Sondazh

Euro 2024| A mendoni se Shqipëria do të mund ta kalojë grupin e “ferrit” në kampionatin Evropian?