azisë

Rusia akuzon Perëndimin për militarizimin e Azisë Juglindore

Ministri i Jashtëm rus Sergej Lavrov thotë se Perëndimi po “militarizon” Azinë Juglindore për të përmbajtur interesat ruse dhe kineze. Lavrov do...

77 vjet më parë rreth 90,000 njerëz vdiqën nga bombardimet e SHBA në Tokio

Natën e 9 marsit të 1945, SHBA bombardoi kryeqytetin japonez Tokio duke vrarë rreth 90,000 njerëz, shumica civilë. Qyteti u shkatërrua, e...