bizneset

Balluku: Bizneset në Shqipëri janë konkurrues, hapin vende pune e kthejnë emigrantët

Klima e Biznesit në Shqipëri është më favorshme sot, ndërsa në të ardhmen ata do të jenë promotorë për kthimin e...

Turistë ka, por s’ka punëtorë/ Bizneset në Gjirokastër në kërkim të stafit

Gjirokastra vizitohet gjithnjë e më shumë nga turistët. Numri i tyre për këtë vit kapi shifrën e 30 mijë vizitorëve. Por operatorët...

“Merrni masa për euron”- Bizneset letër BSH dhe qeverisë: Po falimentojmë

Bizneset prodhuese dhe eksportuese po përjetojnë një situatë të vështirë financiare nga zhvlerësimi i euros. Për këtë arsye, ata i kërkojnë...

“Pa shkuar te paga minimale 60 mijë lekë nuk flemë gjumë”, Rama takim me bizneset

Kreu i qeverisë, Edi Rama zhvilloi të hënën një takim me përfaqësuesit e biznesit në Durrësit, ku theksoi se rritja e...

Bizneset në Vlorë kërkojnë punëtorë në “rrugë”, interes i lartë i të rinjve

Në Lungomare operatorët turistikë kanë zbritur në rrugë në kërkim të fuqisë punëtore për përballimin e sezonit turistik të pritshëm. Bizneset e...

Gjatë verës familjet nuk kursyen energji, bizneset ulën konsumin

Në muajt e verës, bizneset kanë ulur me 17% konsumin e energjisë elektrike, ndërsa familjet nuk kanë kursyer. Në këtë periudhë...

Bizneset në Tiranë ofrojnë punë për personat me sindromën down

Adri është më sindromën down. Kjo gjë nuk e ka penguar të punojë dhe të sigurojë të ardhura njësoj si bashkëmoshatarët...

Bizneset VIP 113 mln euro detyrime, 308 subjekte s’kanë paguar TVSH-në  

Numri i bizneseve VIP me detyrime të prapambetura te Tatimet është i papërfillshëm në krahasim me totalin e sipërmarrjeve debitore. Por, pesha...

Bizneset kundër paketës fiskale: Duam lehtësi dhe jo gjoba

Dhomat e Biznesit kundërshtojnë paketën fiskale të qeverisë, e cila sipas tyre nuk duhet të fokusohet tek gjobat, por tek ulja...

Mbi 126 mijë biznese në vend, rritje me 8.3% nga viti i kaluar

Në vendin tonë numërohen mbi 126 mijë biznese aktive. Shifra flet për rritje të tyre në raport me vitin e kaluar,...

Rama u drejtohet bizneseve: Filloni të prodhoni energji diellore

Kryeministri Edi Rama në fjalën e tij gjatë takimit me bizneset u kërkoi atyre që të fillojnë dhe të prodhojnë energji...

Nga 1 korriku s’lejohen fatura të pafiskalizuara, thirrja nga Tatimet

Administrata Tatimore ka rikujtuar tatimpaguesit e biznesit të vogël pa TVSH, të pafiskalizuar brenda 30 qershorit të fiskalizohen, pasi nga 1...

 ‘Arnimet’ në taksim sjellin rrëmujë për bizneset e punonjësit, thotë eksperti

Fushatat për “arnime” në sistemin e taksimit janë të shpeshta, dhe ato krijojnë pështjellime për bizneset dhe profesionet e lira. Kështu u...

Tatimet listojnë 100 më të pasurit në Shqipëri

Njësia Antinformalitet do të identifikojë 100 personat më të pasur në Shqipëri dhe do të verifikojë nëse ata paguajnë të plota...

Bankat me fitim, arkëtuan 156,6 milionë euro nga interesat dhe komisionet

Bankat kanë fituar 27 milionë euro në tre muajt e parë të këtij viti. Fitimet janë tkurrur me 13 milionë euro krahasuar...

Mungesë punëtorësh gjatë sezonit turistik në Durrës, shkak largimi i të rinjve

Largimi i të rinjve profesionistë në kërkim të një jete dhe të ardhurave më të mira, po krijon çdo ditë e...