bqe

Inflacioni vijon ‘fluturimin’, BQE: Rritja më e lartë se parashikimet

Inflacioni në zonën Euro nuk ka arritur ende pikun dhe rrezikon që të rritet më shumë se parashikimet, ka paralajmëruar presidentja...

BQE rrit normat e interesit, Lagarde: Ekonomia e Eurozonës, rënie edhe vitin tjetër

Me inflacionin që vijon të rritet në zonën euro, Banka Qendrore Evropiane ka rritur sërish normat e interesit me tre të...

BQE rrit normën e interesit, masa për të luftuar inflacionin e lartë

Banka Qendrore Europiane ka rritur normat e interesit përtej parashikimeve, për të parën herë në 11 vite, për të luftuar inflacionin...

Inflacion rekord në Eurozonë për shkak të luftës në Ukrainë

Inflacioni në 19 vendet që përdorin monedhën e përbashkët të euros preku rekordin prej 8.1% në muajin maj nga rritja e...