danub

Zbulohet anija romake gjatë kërkimeve për minerare pranë lumit Danub

Nuk është hera e parë që minatorët gjejnë mbetjet e epokave të mëparshme në zonat ku gërmojnë për minerare. Këtë herë,...

Thatësira dhe pamje joreale në Danub

Thatësira që goditi Evropën në muajt e fundit solli probleme të shumta. Shumë burime ujore janë tharë dhe niveli i ulët i...

Thatësirë në Rumani, lumi Danub në nivelet më të ulëta

Rumania është duke vuajtur nga një thatësirë e paprecedentë e cila është kthyer në shqetësim edhe në shumë shtete të tjera...

Ndotja e Danubit, rrugëtimi për të hetuar cilësinë e ujit

Rreth katër tonë plastikë derdhen nga lumi Danub në Detin e Zi çdo ditë. Për të vënë në dukje problemin e ndotjes, një...