deti

Lleshaj: Sipërfaqja detare e pakontrolluar, si një xhungël ku nuk funksionon ligji

Sipërfaqja detare në Shqipëri është e pakontrolluar dhe është si një lloj xhungle ku nuk funksionon rregulli dhe ligji. Kështu u shpreh...

Negociatat me Greqinë për detin, Meta i dërgon letër Kuvendit dhe deputetëve

Presidenti i Republikës, Ilir Meta i ka dorëzuar Kuvendit dhe deputetëve një letër inforumuese në lidhje me çështjen e negociatave mes...

Meta: Nuk kam dijeni nëse janë ndërperë negociatat me palën greke për detin

Presidenti i Republikës, Ilir Meta deklaroi se nuk është në dijeni nëse janë ndërprerë negociatat midis Shqipërisë dhe Greqisë, në lidhje...

Presidenti Meta reagon pas deklaratës së Dendias për çështjen e detit

Presidenti i Republikës, Ilir Meta ka reaguar pas deklaratës së ministrit të Punëve të Jashtme të Greqisë, Nikos Dendias, të bërë...

Shqipëria zgjedh firmën e gruas së Toni Bler përballë Greqisë në Hagë për detin

Shqipëria ka kontraktuar një kompani britanike për t’u përfaqësuar në Hagë përballë Greqisë lidhur me çështjen e kufirit detar. Kështu tha Artur...

Eksperti shpjegon tërheqjen ekstreme të detit në Shqipëri

Kombinimi rastësor i disa faktorëve atmosferikë krijuan tërheqjen e pazakontë në bregdetin shqiptar më 18-19 mars. Kështu tha eksperti Osman Metalla në...

Turqia, bllokimi i Rusisë për në Detin e Zi, sipas ish-Komandantit Meçollari

Rusia do të ketë shumë pasoja nëse pushton Ukrainën, kryesisht në trafikun detar ku do u bllokohet kalimi anijeve tregtare ruse. Rusisë...