down

Një fëmijë me sindromën down, nëna: Është dashuria ime, le të thonë ç’të duan

”Thosha sikur Zoti të më japë një fëmijë me sindromën down, unë nuk do e heq”… Kjo ndjesi brenda zemrës së Blerinës,...

Dita botërore e sindromës Down, Kushi: Të reflektojmë, këta fëmijë duan mbështetje

Ministrja e Arsimit dhe Sportit Evis Kushi në Ditën Botërore të Sindromës Down ka zgjedhur të postojë një mesazh të ndjerë...

“Luftoja me të pamundurën”, flet e ëma e 23-vjeçarit me sindromën Down

Mirela Troka, e ëma e Gersi Trokës, kampionit të notit me sindromën Down, ka treguar për vështirësitë që ka kaluar për...

Zaimi: Personat me sindromën Down nuk duhet të trajtohen sikur po bën bamirësi

Emanuela Zaimi, themeluese e Down Syndrome Albania, thotë se personat me sindromën Down nuk duhet të trajtohen sikur po bën bamirësi. Në...

Bizneset në Tiranë ofrojnë punë për personat me sindromën down

Adri është më sindromën down. Kjo gjë nuk e ka penguar të punojë dhe të sigurojë të ardhura njësoj si bashkëmoshatarët...

Fëmijët me sindromën Down, një kromozom më tepër dashuri

Irisi është 10 vjeç. Kur lindi, prindërit e saj kuptuan se ajo ishte me sindromën Down. Me qindra mendime negative ju erdhën...

75 % e shtatzënive me anomali gjenetike shkojnë në abort

Emanuela Zaimi, CEO e “Down Syndrome Albania,  tha për Euronews Albania se 70% e shtatëzanive me anomali gjenetike shkojnë në abort. “Jo...

Stomatologia me sindromën Down, prej tre vitesh ushtron profesionin e ëndrrave

Eloida Alija është me sindromën Down, por kjo gjë nuk e ka penguar të punojë si ndihmës stomtologe, në një klinikë...

Familja rome rrit vajzën me sindromën down në kushte minimale

Romët mbeten prej vitesh një ndër komunitetet më të varfra në Shqipëri. Në ditën ndërkombëtare të tyre, Euronews Albania sjell historinë e...

Terapia për fëmijët me sindromën Down me kosto të papërballueshme

Fëmijët me sindromën Down hasen çdo ditë me vështirësi ekonomike. Kostot për të kryer terapi janë më të larta sesa asistenca...

Numri i mësuesve për fëmijët me aftësi ndryshe i pamjaftueshëm, thotë Zaimi

Fëmijët me aftësi ndryshe në shkolla kanë nevojë për më shumë mësues ndihmës. Kështu tha Emanuela Zaimi, drejtoreshë e Fondacionit Down Syndrome...