dritherat

“1 mln tonë grurë drejt Turqisë”- “Marrëveshja e vogël” që Erdogan arriti me Putin

Avdylvehap Ejupi, kryeredaktor në televizionin TRT në Turqi, në një lidhje direkte nga Stambolli për studion e Euronews Albania, zbuloi më...

Zyrtari i BE-së i kërkon Rusisë të kthehet në marrëveshjen për drithërat

Një zyrtar i lartë i Bashkimit Evropian i ka bërë thirrje Rusisë që të rinovojë marrëveshjen për drithërat, në mënyrë që...

Kremlini zbulon kushtet për t’u rikthyer në marrëveshjen e drithërave

Kremlini ka përsëritur qëndrimin e tij se është gati të rivendosë marrëveshjen e drithërave në Detin të Zi, vetëm pasi të...

Gruri ukrainas në Kroaci, drithërat do kalojnë përmes Danubit dhe Adriatikut

Ukraina dhe Kroacia kanë rënë dakord mbi mundësinë e përdorimit të porteve kroate në Danub dhe Adriatik për eksportin e grurit...

OKB: Shumë persona mund të vdesin pas skadimit të marrëveshjes për drithërat

Rritja e çmimeve të drithërave pak pas largimit të Rusisë nga marrëveshja që i mundësonte Ukrainës t’i transportonte drithërat përmes Detit...

Prodhimet bujqësore në 2021, më shumë perime e drithëra, më pak fasule e ullinj

Kulturat bujqësore ishin të mbara për prodhimin e perimeve dhe drithit, ndërsa fermerët shqiptarë volën më pak fasule e ullinj. Të dhënat...

Shqipëria do t’u drejtohet tregjeve të reja për drithëra, thotë Tarelli

Franca, Kanadaja dhe Argjentina janë tregjet e reja të cilave do t'u drejtohet Shqipëria për të garantuar furnizimin me drithëra. Këtë e...