hebrenj

Marshi i të gjallëve, përkujtohen 6 milionë hebrenj viktima të Holokaustit

Disa mijëra persona, hebrenj, polakë dhe përfaqësues të vendeve të tjera morën pjesë në të ashtuquajturin Marshi i të Gjallëve, që...

‘Hebrenjtë të largohen nga Rusia’, sa rrezikon të përsëritet historia?

Sa e rrezikon lufta dhe situata aktuale në Rusi përsëritjen e historisë? Nuk është hera e parë që hebrenjtë e kanë ndjerë...

Amnesty International dënon ‘aparteidin’ izraelit ndaj palestinezëve

Një raport i Amnesty International e cilësoi Izraelin një shtet ‘aparteid’ që i trajton palestinezët si ‘një grup racor inferior’. Sipas ligjeve...

Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit të Holokaustit, historia e hebrenjve në Shqipëri

27 janari është Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit të Holokaustit. Kjo datë u vendos nga Asambleja e Përgjithshme e OKB-së pasi shënon ditën...