ILD

ILD për Dan Hutrën: Po verifikojmë nëse ka përgjegjësi disiplinore nga magjistratët

Inspektori i Lartë i Drejtësisë ka reaguar pas 3 vrasjeve që tronditën kryeqytetin këtë të mërkurë, me autor Ramazan (Dan) Hutrën. Përmes...

Më shumë denoncime për gjyqtarët, Metani: Drejtësisë i duhet mendimi akademik

Tirana është qarku me më shumë denoncime për gjyqtarët dhe prokurorët, ndërsa shifrat janë shqetësuese edhe për Vlorën. Inspektori i Lartë i...

KLGJ shqyrton kërkesën për pezullimin e gjyqtarit në Kukës

Këshilli i Lartë Gjyqësor (KLGJ) shqyrton sot kërkesën e Inspektorit të Lartë të Drejtësisë (ILD) për pezullimin 2-vjeçar nga detyra të...

A ka presione dhe shantazhe ndaj gjyqësorit? Flet Inspektori i Lartë i Drejtësisë

Inspektori i Lartë i Drejtësisë, Artur Metani deklaroi se shumë presione ndaj sistemit gjyqësor në vend. Në një intervistë për Euronews Albania,...

Rritet numri i inspektorëve të ILD-së

Institutit të Lartë të Drejtësisë i janë bashkuar dhe edhe 4 inspektorë të rinj. Me inspektorët e rinj jomagjistratë, njësia e Inspektorëve...

Thirrja e gazetarit: Shpati Lena duhet të ishte në burg, ILD të vihet në lëvizje

Sipas gazetarit Eni Ferhati, Inspektoriati i Lartë i Drejtësisë do të duhet të shohë vendimin për lirimin e Shpati Lenës. Lena është...

Hetim disiplinor për 31 magjistratë në vitin 2021, thotë kreu i ILD-së

Inspektori i Lartë i Drejtësisë, Artur Metani ka paraqitur këtë të enjte raportin vjetor të punës në Kuvend. Gjatë fjalës së tij,...

ILD: Politikanët të drejtohen te institucionet për denoncimet për gjyqtarët

Artur Metani kërkoi nga politika që denoncimet për magjistratët të bëhen në institucionet zyrtare dhe jo me deklarata në media. Kreu i Inspektoratit të Lartë të Drejtësisë e...

Vrasja e oficerit Saimir Hoxha, ILD kërkon masë disiplinore për 2 prokurorë

Inspektori i Lartë i Drejtësisë ka kërkuar masën disiplinore ‘vërejtje publike’ ndaj dy prokurorëve të Lezhës, Milan Laskaj dhe Françesk Ganaj. Këta...

17 inspektorë mangët në ILD, s’ka aplikime

ILD ka 17 inspektorë mangët. Prokurorët dhe sidomos gjyqtarët hezitojnë të aplikojnë për këtë post. Kjo mungesë inspektorësh ka mbledhur mbi 4.300...