klsh

KLSH: 5 humbje, 4 fitore, 388.5 mln euro dëm

Temë e emisionit Money në Euronews Albania këtë të shtunë ishin gjyqet e qeverisë shqiptare në Gjykatën e Arbitrazhit. Thënë ndryshe, rruga...

Gajda “godet” drejtoreshën e PAK: Kontrolli i KLSH me certifikatë, s’vlejnë reagimet

Komisioneri për mbrojtjen nga diskriminimi, Robert Gajda tha për “Review” në Euronews Albania se Kontrolli i Lartë i Shtetit ka certifikuar...

Dëmi në shtet, 1.7 mld euro, KLSH: Gjysma e parave mungojnë në tatime e dogana

Institucionet shtetërore kanë shkaktuar 1.7 miliardë euro dëm ekonomik në vitin 2022. Kontrolli i Lartë i Shtetit në raportin vet e ndan shumën e...

Korrupsioni i zyrtarëve, Prençi: SPAK nuk po shfrytëzon raportet e KLSH-së

Ish-drejtuesi i Lartë i Policisë së Shtetit, Shemsi Prençi tha në një intervistë për Euronews Albania se SPAK nuk po shfrytëzon...

KLSH: Universitetet të papërgatitura për mësimin online, nuk parashikohet në ligj

KLSH i rekomandon Ministrisë së Arsimit të formulojë dhe amendojë ligjin e arsimit të lartë duke përfshirë në format e studimit...

KLSH nuk çon padi në prokurori për dëmet, shton rekomandimet

Kontrolli i Lartë i Shtetit ka zbuluar këtë vit dëme kolosale në buxhetin e shtetit, por mungesën dhe keqmenaxhimin e parave nuk...

Shkatërrohen monumentet e kulturës, KLSH padit ministrinë dhe tre institucione

Ministria e Kulturës dhe tre institucione të tjera të trashëgimisë kulturore kanë lejuar nën maskimin e punimeve restauruese shkatërrimin e pariparueshëm...

1.15 mld euro, detyrimet e bizneseve te tatimet

Borxhet ndaj tatimeve gjatë vitit 2021 u rritën si në vlerë, ashtu edhe në numrin e subjekteve debitore. Një raport auditimi rregullshmërie...

Auditet shtetërore, mbi 7600 shkelje vitin e kaluar

Njësitë e Auditit të Brendshëm të institucioneve shtetërore kanë kryer në total mbi 7600 shkelje përgjatë vitit të kaluar, me dëm...

Çumani: Situata në “Zyber Hallulli” është shumë e rëndë, fëmijët përdorin hashash

Drejtori i Përgjithshëm i Institutit Kombëtar të Integrimit të Jetimëve Shqiptarë, Ilir Çumani, ka komentuar raportin e KLSH, ku janë gjetur...

KLSH: Fondi Shqiptar i Zhvillimit, abuzime me rrugën Uji i Ftohtë-Orikum

Rikonstruksioni i rrugës Uji i Ftohtë-Orikum dukshëm është i projektuar keq nga Fondi Shqiptar i Zhvillimit. Kontrolli i Lartë i Shtetit e...

Zjarret çuan dëm 4.6 mln lekë, sipas KLSH-së

Shqipëria nuk i përballon dot zjarret. Ky është konstatimi i Kontrollit të Lartë të Shtetit, i cili ka parë në Agjencinë...

62 zyrtarë u paditën nga KLSH për abuzime me detyrën në shtet

44 drejtues dhe 18 specialistë, punonjës në administratën shtetërore janë kallëzuar në Prokurori vitin e kaluar. Kallëzimet penale për 62 individë...

KLSH thirrje Bashkisë Tiranë: Të rishikohet pagesa e parkimit

"Bashkia Tiranë duhet të përcaktojë tarifa të reja për parkimet me pagesë." Ky është një prej sugjerimeve që bën Kontrolli i Lartë...

KLSH: Dëmi ekonomik, 616 milionë euro

Institucionet shtetërore kanë shkaktuar 616 milionë euro dëm ekonomik në vitin 2021. Kontrolli i Lartë i Shtetit e ndan shumën e...

Alfred Balla, kryetar i ri i KLP-së

Këshilli i Lartë i Prokurorisë votoi si kryetar të ri, Alfred Ballën. Zgjedhja e tij erdhi pas largimit të Gent Ibrahimit. Mbledhja...