lealba pelinku

A mund të ndërhyjnë hakerat në zgjedhje? Flet nënkomisionerja e KQZ-së

Nënkomisionerja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Lealba Pelinku thotë se hakerat nuk mund të ndërhyjnë në procesin apo dhe në rezultatin...

Zgjedhjet e 14 majit, Lealba Pelinku: Votim dhe numërim elektronik në dy zona

Nënkomisionerja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Lealba Pelinku deklaroi se në zgjedhjet vendore që do të zhvillohen më 14 maj të...

Pelinku: Votimi dhe numërimi elektronik janë offline, s’ka rrezik nga sulmet

Shqipëria është në qendër të sulmeve kibernetike nga Irani, por sistemet e identifikimit, votimit dhe numërimit elektronik janë të sigurta dhe...