LGBT

Vajza e Elon Musk ndryshon gjininë dhe i del kundra të atit

Një nga fëmijët e miliarderit Elon Musk ka ndërmarrë një hap të rëndësishëm duke dalë publikisht kundër të atit. Vajza e Elon...

Komuniteti LGBT+ në Prishtinë mban Paradën e Krenarisë

"Edhe n'shtet, edhe n'familje", është motoja e paradës së këtij viti në përkrahje të komunitetit LGBT+ në Prishtinë. Nga sheshi "Skënderbeu", me...

Rikthehet pas 2 vitesh në rrugët e Tiranës parada e komunitetit LGBT+

Pas dy vite ndërprerje nga pandemia, është rikthyer në rrugët e Tiranës parada e komunitetit LGBT+. Ky marshim ka nisur nga sheshi...

Sa të hapur janë shqiptarët ndaj komunitetit LGBT+

Më pak se një në pesë shqiptarë (16.4%) ka pasur marrëdhënie shoqërore apo profesionale me një person të komunitetit LGBT+. Akoma më...

San Marino, vendi i parë në botë me presidentin homoseksual

Vendi i parë në botë që ka zgjedhur një president homoseksual është San Marino. Paolo Rondelli është aktivist dhe mbështet hapur...

Projektkodi Civil shkakton debat në Kosovë

Projektkodi Civil nuk ka kaluar në leximin e parë në Kuvendin e Kosovës. Pika ku deputetët nuk pajtohen është neni i cili...

Kuvendi i Kosovës nuk kalon Projektkodin Civil, reagon LGBT+

Projektkodi Civil nuk ka kaluar në lexim të parë në Kuvendin e Kosovës, pasi 29 vota ishin kundër, 28 pro dhe...

Kurti: Kushtetuta nuk lejon diskriminimin e personave LGBT+

Kryeministri Albin Kurti ka deklaruar se Kodi Civil nuk rregullon martesat ndërmjet personave me gjini të njëjtë, por mundëson vetëm bashkëjetesën. Ai...

Kosovë: Bashkësitë fetare kundërshtojnë njëzëri martesat e gjinisë së njëjtë

Bashkësia Islame e Kosovës, Kisha Katolike, Kisha Protestante Ungjillore dhe Bashkësia Hebraike e Kosovës, kanë nënshkruar deklaratë të përbashkët kundër nismës...

Izraeli ndalon terapitë për ‘shërimin’ e homoseksualitetit

Izraeli ka ndaluar terapitë që kanë pasur qëllim “shërimin” e homoseksualitetit. Ky vendim do të zbatohet që sot. Urdhri i së hënës përfshin...