monumente

Dy monumente në pronë private, shteti i shmanget detyrimit ligjor

Kjo rrugë e ngushtë prej 2 kilometrash, e pakalueshme në dimër për shkak të baltës dhe e rrezikshme në verë nga...

Estonia do të “shkatërrojë” trashëgiminë sovjetike

Zyra Shtetërore e Estonisë ka përpiluar një listë me më shumë se 320 monumente sovjetike që mund të prishen, njoftoi agjencia...

Rritet numri i turistëve në Bylis, dominojnë të huajt që adhurojnë monumentet

Mark dhe Frances Walker kanë ardhur nga Londra. Ata mbajnë numrin 260 të turistëve që kanë vizituar Bylisin e Ilirisë gjatë muajit...

Sa para ka dhënë BE për rindërtimin pas tërmetit?

Pas nëntorit 2019-të, BE mori përsipër rindërtimin e 63 shkollave dhe 27 monumenteve të kulturës të dëmtuara prej tërmetit. Bëhet fjalë për 115 milionë euro. Nga 27...