ndotja

Protesta kundër ndotjes së ajrit në Beograd

Në Serbi pak pas orës 14:00 të së dielës, në Sheshin e Republikës përfundoi protesta e pestë kundër ndotjes së ajrit...

Ajri i ndotur shkakton kancer tek jo-duhanpirësit, thonë studimet

Ajri i ndotur shkakton kancer të mushkërive tek jo duhanpirësit, sipas një studimi shkencor të publikuar këtë javë, raportoi BBC. Shkencëtarët kanë...

Fermerët në Ndroq: Ndotja e lumit Erzen po shkatërron prodhimet bujqësore

Situata që ka lënë pas tek fermerët ndotja e lumit Erzen në Ndroq paraqitet e rëndë. Në mungesë të ujit për vaditje,...

Ndotja mund të ndikojë në gjininë e foshnjës suaj, thotë studimi

Ekspozimi ndaj ndotjes mund të ketë ndryshuar raportin e djemve dhe vajzave të lindura nga miliona prindër në SHBA dhe Suedi,...

Nga nesër s’ka qese njëpërdorimëshe, ndotja pritet të reduktohet me 8%

Me nisjen e muajit qershor të tilla qese të holla njëpërdorimshme do të hiqen nga përdorimi, prodhimi dhe importimi, për t’u...

Profesori i kimisë tregon rastet kur filtri më shumë e ndot ujin sesa e pastron

Profesori i kimisë Sokol Abazi tha se filtri i ujit që përdoret si zgjidhje për të pastruar ujin dhe për ta...

Mbetjet farmaceutike në lumenj kërcënojnë shëndetin global

Ndotja e lumenjve botërorë nga ilaçet dhe produktet farmaceutike përbën “kërcënim për ambientin dhe shëndetin global”, është thënë në një studim...

OKB ngre alarmin për ndryshimet e klimës në tokë

Efektet e ndryshimeve të klimës do të bëhen më agresive në dekadat e ardhshme, edhe nëse ndotja nga karboni vihet nën...