ndotje

Ndotja e Danubit, rrugëtimi për të hetuar cilësinë e ujit

Rreth katër tonë plastikë derdhen nga lumi Danub në Detin e Zi çdo ditë. Për të vënë në dukje problemin e ndotjes, një...

Shqiptarët shpenzojnë 3,3 mln € në 4 muaj për të blerë makina

Mbi 15 mijë makina të reja kanë hyrë në qarkullim në Shqipëri, gjatë 4 muajve të parë të 2022. Kryesisht janë...

Qytetarët e BE-së mund të kërkojnë dëmshpërblim për nivelet e ndotjes së ajrit

Qytetarët e Bashkimit Europian mund të jenë në gjendje të kërkojnë kompensim nga qeveritë nëse shëndeti i tyre është prekur nga...

Digjen goma e mbeturina në lumin e Kirit, në Shkodër

Në lumin e Kirit pranë Shkodrës po digjen goma automjetesh dhe mbeturina, duke shkaktuar re të dendur e të zezë tymi. Kjo...

Makinat e vjetra në Shqipëri problemi kryesor i mjedisit

Numri i makinave që qarkullojnë në Shqipëri është rritur. Mbi 711 makina duket se nuk janë penguar nga rritja e çmimit...