norma

BQE do të rrisë normat e interesit për të ulur inflacionin 

Kreu i Bankës Qendrore Evropiane (BQE), Christine Lagarde, tha sot se presionet mbi çmimet janë "të forta" dhe vuri në dukje...

Ibrahimaj: Inflacioni u ul në 7.9% në nëntor, kemi normat më të ulëta se rajoni e BE

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Delina Ibrahimaj deklaroi se në muajin nëntor, inflacioni u ul në 7.9% nga 8.3 që ishte...

Efektet e rritjes së normave të interesit, kredia shtrenjtohet në nivele rekord

Banka e Shqipërisë ka ndërhyrë pesë herë përmes rritjes së normave të interesit në përpjekje për të frenuar rritjen e çmimeve...

BQE rrit normën e interesit, masa për të luftuar inflacionin e lartë

Banka Qendrore Europiane ka rritur normat e interesit përtej parashikimeve, për të parën herë në 11 vite, për të luftuar inflacionin...

BSH rrit interesin e lekut, synohet të frenohet rritja e inflacionit

Banka e Shqipërisë vendosi të rrisë me 0.25% normën bazë të interesit të lekut. Vendimi i Këshillit Mbikëqyrës vjen në vazhdën e...