oqean

I riu shpëtohet pas 35 orësh në një varkë në Oqeanin Atlantik 

Një i ri i quajtur Charles Gregory 25 vjeç u shpëtua pas rreth 35 orësh të kaluar në një varkë gjysmë...

“Oqeanet më të nxehta se kurrë”, shkencëtrarët: Rekordi i ri, më shpejt se ç’prisnim

Oqeanet kanë arritur temperaturën e tyre më të nxehtë të regjistruar ndonjëherë. Temperatura mesatare ditore globale e sipërfaqes së detit ka...

Mbijetoi me peshk të gjallë dhe ujë shiu, marinari shpëtohet pas 2 muajsh në oqean

Një marinar australian dhe qeni i tij janë shpëtuar në brigjet e Meksikës pasi mbijetuan për plot dy muaj me asgjë...

“Të ndalet turizmi në oqean”, paralajmërimi i shkencëtarit që i mbijetoi zhytjes

Michael Guillen, një shkencëtar, gazetar dhe autor i cili ishte korrespondenti i parë televiziv që raportoi nga Titaniku, tha se ai...

Sot, ​Dita Botërore e Oqeaneve

Dita Botërore e Oqeaneve, në 8 qershor, është caktuar nga Kombet e Bashkuara për të mbrojtur oqeanet. Njerëzit në mbarë planetin organizojnë...

Ndarja e Afrikës në dy pjesë po krijon një oqean të ri?

Imazhet e reja tregojnë se sa i thellë mund të jetë dëmtimi pasi pjesë e Afrikës po shkëputet fizikisht dhe një oqean i ri...

Një japonez bëhet personi më i vjetër që përshkoi i vetëm Oqeanin Paqësor

Një 83-vjeçar japonez u bë personi më i vjetër që ka përshkuar Oqeanin Paqësor i vetëm, pa u ndalur. 83-vjeçari Kenichi Horie...