papunesia

Bie papunësia në Eurozonë, kuota më e ulët që prej vitit 1998

Thuajse 11 milionë persona në zonën Euro rezultonin të papunë në muajin gusht. Shifra e çon kuotën e papunësisë në 6.4...

Eurostat: 1 në 8 europianë të papunë, shteti me më shumë vende vakante

Shkalla e papunësisë në Europë vijon të jetë e lartë. E megjithatë përqindja e pozicioneve vakante të hapura në treg tregon...

Bie papunësia në vendet e BE, niveli më i ulët historik në muajin qershor

Shkalla e papunësisë në bashkimin evropian në muajin qershor ishte në nivelin më të ulët historik prej 5.9%, sipas Eurostat. Zyra e...

Rritet numri i të papunëve në Gjermani

Shkalla e papunësisë në Gjermani është rritur për 0.2% në 5.7%, apo në 2.617 milionë të papunësuar, në muajin korrik, njoftoi...

“Nuk jemi shoqëri punëdashëse”, Pedagogu: Rinia jonë ka probleme plot, por…

Pedagogu i ekonomisë Rezart Prifti ishte këtë të diel i ftuar në Euronews Albania për të folur rreth rritjes së papunësisë...

Papunësia në Shqipëri po vjen në rritje, veçanërisht tek moshat e reja (Shifrat)

Sipas raportit të  Institutit të Statistikave, në 3 muajt e parë të vitit 2023, shkalla zyrtare e papunësisë në vendin tonë...

Matjet e barometrit, Xhaxhiu: Problem kryesor për qytetarët duhet të jetë papunësia

Gazetari Rezar Xhaxhiu tha për “Barometri” në Euronews Albania se ndër problemet më kryesore të qytetarëve renditen kostoja e jetesës apo...

190 mijë të rinj pa punë apo duke ndjekur arsimim

Rreth 190 mijë të rinj në Shqipëri nuk rezultojnë as të punësuar, as se janë duke u arsimuar dhe as në...

Raporti: 73 milionë të rinj të papunë vetëm në 2022

Të rinjtë janë prekur në mënyrë të ndjeshme nga efektet e pandemisë. Një raport i Organizatës Ndërkombëtare të Punës tregon se...

Më shumë të papunë se vende të lira

Mbi 76 mijë persona në Shqipëri janë të regjistruar si të papunë tek Agjencia Kombëtare e Punësimit. Aktualisht ka rreth 5 300...

Nurja: Papunësia te të rinjtë, më e lartë se shifra e publikuar nga INSTAT

Shifrat e publikuara nga INSTAT tregojnë se papunësia te të rinjtë në vitin 2021 me 0.6%, krahasuar me 2020-ën. Në vitin 2020,...

Panairi i punës në Tiranë, ofrohen qindra vende pune

Mbi 800 vende pune ofrohen për të rinjtë në panairin e punës dhe aftësive në Tiranë. Çdokush mund t'u drejtohet stendave të...

Papunësia në Kosovë, rezultat i të pakualifikuarve

Bizneset e Kosovës janë në krizë pasi dhjetëra të rinj ikin çdo ditë drejt vendeve të Bashkimit Evropian. Ata janë në kërkim...