planet

Hedhja e qenit nga kati i 6-të në Tiranë, Gjoka: Planeti ka shpirt, qau dhe toka

Temë e emisionit Good Morning Albanians, në Euronews, këtë të hënë, ishte një video e publikuar në rrjete sociale, ku një...

Një planet me tetë miliardë njerëz ka nevojë për njësi të reja matëse

Për herë të parë në këtë shekull, shkencëtarët që u takuan jo shumë larg Parisit po zgjerojnë njësitë e njohura të...

Astronomët zbulojnë një planet që mund të mbulohet tërësisht nga oqeani

Astronomët kanë zbuluar një "botë ujore", një planet të mbuluar plotësisht nga oqeani. Planeti ndodhet në të ashtuquajturën "zona e Goldilocks" ose...

Rusia tërhiqet nga Këshilli i Shteteve të Detit Baltik

Rusia ka njoftuar planet për t'u tërhequr nga Këshilli i Shteteve të Detit Baltik. Kjo deklaratë vjen pasi forumi politik ndërqeveritar, i...

Astronomët zbulojnë të dhënat e reja për temperaturën në planetin Neptun

Një ekip ndërkombëtar astronomësh ka përdorur një teleskop me bazë tokësore, për të gjurmuar temperaturat atmosferike të planetit Neptun, për një...

OKB ngre alarmin për ndryshimet e klimës në tokë

Efektet e ndryshimeve të klimës do të bëhen më agresive në dekadat e ardhshme, edhe nëse ndotja nga karboni vihet nën...