pompei

Zbulime të reja në Pompei, gjenden trupat e 2 grave e 1 fëmije, viktima të vullkanit

Arkeologët në Pompei zbuluan mbetjet e tre viktimave të tjera të vullkanit Vezuvi, që shpërtheu në vitin 79 të Erës Sonë. Skeletet...

Jeta në Pompein e lashtë, arkeologët zbulojnë enët e përdorura nga banorët

Arkeologët në Itali kanë zbuluar detaje të reja nga jeta e banorëve të qytetit të lashtë të Pompeit. Pjata, vazo, amfora, gota...

FOTO/ U strehua 2 mijë vjet më parë, arkeologët zbulojnë breshkën shtatzënë

Në Pompein e lashtë, sot pjese e Italisë, arkeologët kanë gjetur mbetjet e breshke shtatzënë nën gërmadhat 2000-vjeçare. Arkeologët gjetën mbetjet e...

Erotizmi në Pompei, ekspozita për marrëdhëniet në hapësirat publike e private

"Arti dhe Sensualiteti në Shtëpitë e Pompeit", që organizohet deri më 15 janar 2023, është një ekspozitë që paraqet erotizmin që...

Një qen robot ruan Pompein

Siguria e qytetit të lashtë të Pompeit i është besuar teknologjisë moderne. Një qen robot i quajtur Spot do të kontrollojë...