ppp

Kompania që fitoi PPP-në nuk siguroi dot paratë për të ndërtuar Milot-Balldre

Kompania ANK nuk ka siguruar dot financimin e nevojshëm për të ndërtuar rrugën Milot-Balldre, të përfituar përmes një PPP-je në vitin...

2/3 e PPP-ve ‘në terr’, Ministria e Financave s’monitoron zbatimin e 163 kontratave

Pothuajse dy të tretat e kontratave koncesionare aktive të vitit të kaluar nuk janë monitoruar nga Ministria e Financave. Të dhënat e...

“Të vendoset tavan për PPP”, Sejko përcjell tre rekomandime për projektbuxhetin

Banka e Shqipërisë i përcolli tre rekomandime qeverisë në lidhje me projektbuxhetin për vitin e ardhshëm, që lidheshin me shpërndarjen e...

Rritet kostoja e koncesioneve, në 2024 shkon 130 mln euro

Kostoja totale e koncesioneve për vitin 2022 do të shkojë në mbi 110 milionë euro. Për këtë vit janë 11 kontrata partneriteti...

Banka Botërore kritika qeverisë për PPP-të

Banka Botërore dhe Korporata Financiare Ndërkombëtare (IFC) në një studim të fundit mbi potencialet e pashfrytëzuara të ekonomisë shqiptare, nxorrën në...