pula

Banorët në Shkup protestojnë për energjinë elektrike

Faturat e papaguara të energjisë elektrike të disa familjeve, kanë çuar në dënimin kolektiv të tre fshatrave pranë Shkupit. Përveç familjarëve, dëmi...

Vriten rreth 110 mijë pula në Gjermani, shkak gripi i shpendëve

Rreth 110 mijë pula janë vrarë për shkak të shpërthimit të gripit të shpendëve H5N8 në një fermë në Gjermaninë veriore,...

Shfarosen 11% e pulave, 560 mijë shpendë të ngordhur nga gripi

560 mijë pula kanë ngordhur nga gripi i shpendëve deri më tani. Pjesa më e madhe e tyre u infektuan dhe...

Konfirmohen dy vatra të reja të gripit të shpendëve në Devoll dhe Divjakë

Devolli dhe Divjaka i shtohen 3 qyteteve të evidentuara si vatra të përhapjes së gripit të shpendëve. Lajmi është bërë me...

Pse duhet gjetur lloji i gripit të shpendëve, sipas ish-ministrit të Bujqësisë

Gripi i shpendëve është përhapur në tre qytete në Shqipëri, por veç faktit të përhapjes, ish-Ministri i Bujqësisë Edmond Panariti radhit...

Gripi i shpendëve nuk transmetohet tek njeriu, thotë eksperti

Gripi i shpendëve ka ngritur pikëpyetje nëse është i sigurt konsumimi i mishit të pulave apo vezëve. Por Dekani i Fakultetit të...

Kosova ndalon importin e pulave nga Durrësi

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë së Kosovës (AUVK) ka marrë vendim për ndalimin e importit të pulave nga zona e prekur...