romet

Avokati Serjani: Fieri është kryeqyteti i romëve në Shqipëri

Avokati Gentjan Serjani në një intervistë për emisionin “Good Morning Albanians” në Euronews Albania, theksoi se në Shqipëri kryeqyteti i komunitetit...

Përfshirja e suksesshme e romëve në tregun shqiptar të punës

  Integrimi i komunitetit rom dhe egjiptian në tregun e punës është një nga sfidat më të vështira. Organizatat për të drejtat...

Shqipëria gjobitet nga Strasburgu, historia e familjes rome të dhunuar në Fier

Në vitin 2013, punonjës të policisë së Fierit kanë dhunuar një familje të komunitetit rom. Vetëm pas 8 vitesh drejtësia u...

Romët fitojnë në Strasburg kundër qeverisë shqiptare për diskriminim në shkolla

Qeveria ka diskriminuar fëmijët e komunitetit rom dhe egjiptian. Kështu thotë vendimi i fundit i Gjykatës së Strasburgut lidhur me denoncimin...

Sa të hapur janë shqiptarët ndaj komunitetit LGBT+

Më pak se një në pesë shqiptarë (16.4%) ka pasur marrëdhënie shoqërore apo profesionale me një person të komunitetit LGBT+. Akoma më...

Cilin minoritet pranojnë më shumë shqiptarët?

Pjesa më e madhe e shqiptarëve njohin si minoritet kombëtar romët (98.2%), egjiptianët (92%), grekët (84.1%), arumunët (66.2%) dhe maqedonasit (63.7%). Katër...

Rritja e ndërgjegjësimit përmes aktiviteteve në Ditën Ndërkombëtare të Romëve

8 Prilli është Dita Ndërkombëtare e Romëve, një moment për të festuar kulturën, trashëgiminë dhe arritjet e romëve. Udhëtimi i romëve është...

Aktivitete ndërgjegjësuese në Ditën Ndërkombëtare të Romëve

8 Prilli është Dita Ndërkombëtare e Romëve, një ditë për të festuar kulturën, trashëgiminë dhe arritjet e romëve. Udhëtimi i romëve është...