rritje ekonomike

FMN: Rritja ekonomike 3.5%, turizmi garantoi zhvillimin

Në përfundim të misionit dy javor të Fondit Monetar Ndërkombëtar, kreu i misionit deklaroi se ekonomia shqiptare po përparon, por duhen më...

Çfarë nevojitet për rritjen e ekonomive të Ballkanit Perëndimor?

Mes tensioneve të shtuara rajonale dhe globale, thellimi i mëtejshëm i integrimit të ekonomive të Ballkanit Perëndimor me Bashkimin Europian përfaqëson...

Malaj: Pse duhet reformë për rritjen ekonomike dhe barrat e rënda për qytetarët

Ish-ministri i Financave dhe Ekonomisë, Arben Malaj deklaroi se duhet ndërmarrë një reformë për rritjen ekonomike, në mënyrë që kjo rritje...

Sa do të jetë rritja ekonomike vitin e ardhshëm? Përgjigjet eksperti i ekonomisë

Eksperti i ekonomisë, Fatos Çoçoli thotë se rritja ekonomike për vendin tonë në vitin 2023, pritet të jetë 2.4%, sipas parashikimeve...

Ibrahimaj: Shqipëria rritje ekonomike prej 6%, më e lartë se mesatarja e BE-së

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Delina Ibrahimaj deklaroi se rritja ekonomike për 3 mujorin e parë të vitit 2022, rezultoi në...

Ekonomia shqiptare do të rritet në vitet 2022-2023, sipas parashikimit të KE-së

Ekonomia shqiptare do të njohë rritje deri në nivelin prej 2.7% gjatë këtij viti. Ndërsa vitin e ardhshëm ajo do të...

Rritja ekonomike e Kosovës do të ngadalësohet në 2022, sipas Bankës Botërore

Rritja ekonomike në Kosovë pritet të ngadalësohet në vitin 2022, sipas një raporti të publikuar nga Banka Botërore. Rritja e ekonomisë do...