serpska

Dodik kërcënon me “pavarësim” të Republikës Sërpska nga Bosnja

Presidenti i Republikës Sërpska, Millorad Dodik, ka kërcënuar me pavarësinë e këtij entiteti nga Bosnja e Hercegovina, nëse përfaqësuesi i lartë...

Dodik përzë përfaqësuesin e huaj: Do e arrestojmë nëse vjen!

Presidenti i entitetit të Republikës Sërpska, Millorad Dodik, ka thënë të mërkurën se do t’ia ndalojë hyrjen në entitetin serb të...

Hyn në fuqi ligji që e bën shpifjen vepër penale në Republikën Sërpska

Amendamentet e Kodit Penal të Republikës Sërpska, të cilat kanë hyrë zyrtarisht në fuqi më 25 gusht në këtë entitet të...

SHBA sanksionon zyrtaren serbe të Bosnjës dhe krerë të Republikës Sërpska

Shtetet e Bashkuara kanë vendosur sanksione ndaj anëtares serbe të Presidencës së Bosnje e Hercegovinës, Zhelka Cvijanoviç, dhe zyrtarëve të tjerë...

Parlamenti i Republikës Sërpska i kërkon OKB-së të tërheqë njohjen për Kosovën

Parlamenti i Republikës Sërpska ka miratuar më 8 qershor “Rezolutën për mbrojtjen e serbëve në Kosovë dhe Metohi dhe për mbrojtjen...

Dodik paralajmëron shkëputjen e Republikës Sërpska dhe bashkimin me Serbinë

Presidenti i Republikës Sërpska, Millorad Dodik, foli më 23 prill në ngjarjen për të shënuar Ditën e Përkujtimit të 700.000 viktimave...

Dodik kërcënon sërish me ndarjen e Republikës Sërpska 

Udhëheqësi i serbëve të Bosnje e Hercegovinës, Millorad Dodik, kërcënoi me ndarjen e Republikës Sërpska nga pjesa tjetër e Bosnjës, për...

Dodik bën thirrje për bashkimin e Republikës Sërpska dhe Serbisë

Në përvjetorin e bombardimeve, Dodik bëri thirrje për bashkimin e RS-së dhe Serbisë Të ardhmen e shoh në bashkimin e Serbisë dhe...

Vuçiç: Pezullimi i ligjit për pronat në republikën Sërpska destabilizon rajonin

Presidenti serb, Aleksandar Vuçiç ka kundërshtuar vendimin e Përfaqësuesin e Lartë gjerman për Bosnjë e Hercegovinën (BeH), Christianë Schmidt, për të pezulluar...