shkencetare

Shkencëtarët: Presioni i lartë i gjakut dëmton 9 rajone të trurit

Për herë të parë në botë, shkencëtarët kanë identifikuar se pjesë të trurit të dëmtuara nga presioni i lartë i gjakut që...

Shkencëtarët: Në oqeane ka mbi 171 trilionë mbetje plastike

Shkencëtarët kanë zbuluar se në oqeanet që mbulojnë rreth 70 për qind të botës gjenden mbi 171 trilionë mbetje plastike. Sipas lajmit...

Studimi: Meteori që goditi Tokën në 2014-ën erdhi nga një sistem tjetër diellor

Shkencëtarët kanë arritur në përfundimin se meteori që goditi Tokën në vitin 2014, erdhi nga një sistem tjetër diellor dhe për...

Shkencëtarët britanikë mund të kenë gjetur një zgjidhje për plakjen

Shkencëtarët në Kembrixh kanë rinovuar qelizat e lëkurës së një gruaje 53-vjeçare me ato të një 23-vjeçareje. Qëllimi I këtij transplanti është...